Doi tineri au murit și alți șase au fost răniți grav în două accidente rutiere

accident smurdDoi morți și șase răniți grav, toți tineri cu vârste între 13 și 25 de ani, este bilanțul sumbru al zilei de sâmbătă, 23 aprilie 2016.

Doar două accidente rutiere s-au produs sâmbătă, dar amândouă au fost extrem de grave, cu trei mașini care s-au răsturnat pe cupole.

La ora 12:20, în timp ce intra într-o curbă periculoasă pe drumul Hanu Ancuței – Girov, înainte de Tupilați, șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit cu mașina de un parapet metalic, după care s-a răsturnat în afara șoselei, pe cupolă. În spatele mașinii rula un alt autoturism, al cărui șofer, tot din Iași, a tras de volan stânga și s-a izbit și el de parapetul metalic.

La locul tragediei au ajuns mai multe echipaje de ambulanță și echipaje de poliție. Patru pasageri din prima mașină răsturnată au fost grav răniți, dintre care doi tineri au decedat la spital, iar din a doua mașină un pasager a fost transportat la spital, cu mai multe leziuni. „Din primele cercetări efectuate la fața locului, se pare că, în timp ce un tânăr de 21 ani, din Iași, conducea un autoturism pe DJ 208G, având direcția de mers spre Tupilați, într-o curbă periculoasă la stânga a pierdut controlul asupra vehiculului și a intrat în coliziune cu un parapet metalic de pe partea dreaptă a drumului. În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe cupolă, rezultând decesul a doi tineri, de 21 și 22 de ani, din Iași, pasageri in autoturism, precum și rănirea conducătorului auto și a unui alt tânăr de 25 de ani, din Iași“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru a stabili exact împrejurările acestei tragedii. Din câte se pare, a doua mașină circula destul de aproape de prima în momentul accidentului, iar șoferul a vrut să evite o posibilă coliziune cu autoturismul scăpat de sub control și a virat stânga, după care a derapat. „În același timp, un autoturism care circula în spatele mașinii care s-a răsturnat, pentru a evita coliziunea cu aceasta, a virat brusc spre stânga, a derapat și a intrat în coliziune cu un parapet metalic de pe partea stângă. Autoturismul era condus de către un tânăr de 25 de ani, din Iași, iar în urma impactului a rezultat rănirea pasagerului din acest autoturism, un tânăr de 22 de ani, din Iași“, a mai spus sursa citată.

Șoferii au fost testați alcoolscopic, iar rezultatele au fost negative. În cauză s-a deschis un dosar penal de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

*Trei adolescente rănite, pe DN 12, lângă Bicaz

În jurul orei 16, pe DN 12C în afara localității Bicaz, s-a produs al doilea accident grav, din care a rezultat trei adolescente rănite.

Din cercetările polițiștilor rutieri reiese că în timp ce un tânăr de 24 de ani, din Suceava, conducea autoturism pe drumul național spre Bicaz, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat pe cupolă, pe șosea. „În urma evenimentului a rezultat rănirea pasagerelor din autoturism, trei tinere cu vârste cuprinse între 13-17 ani, din Suceava. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ“, a adăugat subinspectorul Elena Bulgărea.

Fetele au fost transportate la spital, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili exact cauza producerii accidentului și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cristina IORDACHE