Încep examenele pentru FC Ceahlăul

Astăzi se va relua campionatul ligii a doua la fotbal, odată cu disputarea partidelor din etapa a 19-a. În seria întâi, Ceahlăul Piatra Neamț pleacă la drum din postură de lanternă roșie, după ce, în 2015, a avut un parcurs destul de modest, iar în 18 meciuri a adunat doar 8 puncte. În momentul de față, trupa pietreană se află pe un loc care duce direct în liga a treia, iar obiectivul major este evitarea retrogradării. Pentru a reuși acest deziderat, fotbaliștii pietreni trebuie să recupereze 4 puncte, cât le despart de echipa de pe locul 12, Oțelul Galați, pentru a juca în play out, iar acolo mai au de muncit pentru a obține la final o poziție care să le asigure și sezonul următor prezența pe cea de-a doua scenă fotbalistică. Pentru toate acestea, în această iarnă, la FC Ceahlăul au avut loc schimbări majore, atât în lot cât și în stafful tehnic. A venit un tehnician din Italia, Stefano Maccoppi, care și-a impus deja filosofia de joc, ajutat tot de coleg din peninsulă, Dario Dighera, și de Lidi Chertic, cel care cunoaște perfect potențialul juniorilor localnici. La nivelul lotului, au fost aduși 10 jucători din străinătate, nu nume foarte mari, însă care pot să remedieze situația destul de dificilă din clasament.

Pentru gruparea pietreană, fiecare meci până la finalul sezonului va fi un adevărat examen, iar primul va fi astăzi, în deplasare, chiar cu liderul, Dunărea Călărași. Gruparea călărășeană a avut o primă parte a campionatului foarte bună, sub comanda lui Ionel Ganea, cel care din această iarnă a ajuns în liga întâi la FC Voluntari, însă echipa a fost preluată tot de un fost dinamovist, Adrian Mihalcea, cel care a promis că va duce mai departe munca predecesorului său. E clar, pentru Ceahlăul, duelul de la Călărași va fi unul foarte dificil, însă poate reprezenta un nou început pentru toți cei care au mai rămas aproape de clubul din Piatra Neamț. În tur, Dunărea s-a impus lejer la Piatra Neamț cu 3-0.

Confruntarea de la Călărași va începe la ora 11, se va disputa pe stadionul Ion Comșa și va fi supervizată de Adrian Petre din Buzău.

*Mini-interviu cu David Cerra

Unul dintre jucătorii veniți în această iarnă la Ceahlăul, spaniolul David Cerra, știe că debutul în campionat va fi unul dificil, dar speră ca formația din Piatra Neamț să rămână în liga a doua.

Reporter: David, cum vezi competiția ligii a doua care debutează astăzi?

David Cerra: Știm cu toții că este greu să facem o echipă nouă într-un interval atât de scurt de timp, cu mulți jucători noi, și cu puțin timp avut la dispoziție ca să ne cunoaștem. Dar dacă o facem repede, cred că vom forma o echipă puternică, capabilă să ne îndeplinim obiectivele. Obiectivul nostru este salvarea, avem timp să-l îndeplinim, știu că nu va fi ușor dar o putem face.

Rep.: Ce așteptări ai pentru meciul de la Călărași?

D.C.: Când noi avem atât de mulți jucători tineri în echipă, eu cred că este foarte important sosirea unor fotbaliști cu experiență, care au evoluat în alte campionate și care au scopul să ajute tinerii să se maturizeze pentru a face o echipă competitivă. Astăzi avem un meci greu, jucăm pe terenul liderului, dar suntem încrezători că dacă facem lucruri bune și suntem concentrați, se poate obține un rezultat bun.

Rep.: Cum te-ai adaptat la FC Ceahlăul, cu colegii, antrenorii?

D.C.: Relația cu colegii este una bună. Majoritatea băieților suntem tineri, aflați la început de carieră, care sunt dornici să învețe și să devină fotbaliști profesioniști. Cred că suntem ca o familie pentru că trăim împreună. Stafful tehnic este unul profesionist, ne ajutăm împreună și consider că am format deja o familie.

 

Misiune grea la malul Dunării

Voleibaliștii de la VCM LPS Piatra Neamț vor întâlni astăzi, în deplasare, pe Arcada Galați, în etapa a 18-a a diviziei A1. Confruntarea de la malul Dunării va fi una foarte dificilă pentru trupa din Piatra Neamț, în fața unei formații bune a campionatului, creată de fostul jucător de la Volei Club, Marian Apostu. Gălățenii se află pe un onorabil loc 4 în clasament, cu 35 de puncte, și au șanse foarte mari ca în actuala stagiune să se bată pentru cucerirea campionatului. De partea cealaltă, băieții lui Nicu Buruș au realizat până acum un retur aproape perfect și au obținut puncte din toate cele 6 partide pe care le-au jucat. În acest moment, Volei Club se află pe poziția a noua în clasament, cu 14 puncte, în timp ce Arcada are 35 de puncte. În tur, la Piatra Neamț, echipa de la malul Dunării s-a impus categoric cu 3-0.

Partida de la Galați începe de la ora 17 și va fi arbitrată de cuplul, Coman-Tudorache. În celelalte meciuri ale etapei se întâlnesc, Banatul Caransebeș – Tricolorul Ploiești, Municipal Zalău – Municipal Craiova, Unirea Dej – Știința Baia Mare, Universitatea Cluj – CSM București, iar Dinamo va sta.

 

Duel tare în capitala Moldovei

Astăzi sunt programate partidele rundei a 18-a în divizia A1 de volei feminin. Una dintre cele mai interesante confruntări va avea loc în capitala Moldovei, Iași, acolo unde gazdele de la Penicilina vor da piept cu rivalele de la Unic Piatra Neamț. Pentru echipa gazdă, partida este una mult mai importantă, în primul rând pentru a răzbuna eșecul din tur, când a pierdut la Piatra Neamț cu 1-3. De asemenea, Penicilina este antrenată de Dan Gavril, tehnician care în trecut a pregătit și pe Unic. Înainte de confruntarea directă de astăzi, gazdele de la Iași se află pe poziția a noua în clasament, cu 15 puncte, în timp ce fetele pregătite de Mihaela Voivod se află pe locul 7, cu 20 de puncte. Partida de la Iași se joacă de la ora 17 și va fi condusă de cuplul, Bosi-Prodana. Tot în această rundă mai au loc meciurile, Universitatea Cluj – CSM Lugoj, Dinamo București – Municipal Craiova, Rapid București – Medicina Târgu Mureș, Alba Blaj – CSM București și CSM Târgoviște – Știința Bacău.

 

LPS primește liderul, Cimentul merge la ultima clasată

La finele acestei săptămâni sunt programate partidele rundei a 17-a în divizia A de handbal masculin, iar în seria întâi, cele două formații din județul Neamț au meciuri total opuse. Băieții de la LPS Piatra Neamț vor întâlni astăzi, pe teren propriu, liderul seriei, Dobrogea Sud, o formație care este demult promovată în Liga Națională și care beneficiază de un lot mult peste valoarea competiției. De partea cealaltă, elevii lui Stelian Bursuc au reușit până acum un sezon destul de frumos, unde au adunat 15 puncte, destul de multe având în vedere condițiile financiare pe care le oferă clubul. În tur, la Constanța, Dobrogea s-a impus cu 50-21 în fața grupării pietrene. Meciul de la Piatra Neamț se joacă la sala mică Polivalentă, de la ora 12, și va fi arbitrat de cuplul, Cojocaru-Ochiana, din Bacău. Misiune mult mai ușoară pentru handbaliștii de la Cimentul Bicaz, care duminică vor evolua în deplasare pe terenul ultimei clasate, GSIP Moreni. Băieții lui Sorin Baciu sunt favoriți la victorie în meciul de la Moreni, unde vor întâlni cea mai slabă echipă din serie și pe care au învins-o și în tur cu 34-32. Cele două combatante sunt vecine de clasament, ocupând ultimele două poziții în clasament. Disputa de la Moreni va începe la ora 13 și va fi condusă de Costache și Vasile din Prahova, respectiv București. În celelalte jocuri se întâlnesc, CSU Suceava – Știința Bacău, Farul Constanța – Atletico Alexandria, Vicov Bucovina – Poli Iași și CSM II București – CSU Târgoviște.