Volei Club arată altfel în retur

05/02/2016

VCM LPS Piatra Neamț – Știința Baia Mare 3-1 (19, 16, -15, 20)

E clar, VCM LPS arată mult schimbat în bine în returul diviziei A1, unde a reușit al doilea succes din actuala stagiune și a strâns până acum, în doar 3 meciuri, 7 puncte, dintre care 4 luate în meciurile cu formațiile de pe primele două locuri, Craiova și Baia Mare. Ultima victimă a elevilor lui Nicu Buruș a fost Știința Baia Mare, formație care înainte de etapa a 14-a se afla pe poziția a doua în ierarhia internă, dar care a plecat fără niciun punct de la Piatra Neamț după ce a pierdut cu 1-3.

Voleibaliștii pietreni au repetat evoluțiile bune din meciurile cu Ploiești și Craiova, iar miercuri, pe teren propriu, nu le-au dat nicio șansă oaspeților băimăreni, în primul rând prin jocul prestat, prin unitatea grupului și prin dorința de victorie. Cu bulgarul Zhelyazkov, care în scurt timp a devenit unul dintre cei mai valoroși sportivi din competiția internă, în mare formă, cu Răileanu precis în pase către colegi, cu o apărare exactă și cu un atac necruțător, gazdele au început tare duelul cu băieții lui Marius Boteași au câștigat actul de debut la 19, după ce au condus în permanență pe tabelă, 6-3, 11-6, 16-10 și 19-16.

Setul al doilea a fost ceva mai echilibrat până la jumătatea lui, când a fost 10-9, însă de acolo pietrenii s-au desprins decisiv, s-au dus la 16-13, 20-16, pentru ca la final să se impună cu 25-16. Problemele pentru gazde au apărut în actul al treilea, pe care Știința l-a gestionat mai bine în partea a doua și l-a câștigat în cele din urmă la 15, însă a fost un simplu foc de paie pentru oaspeți, pentru că Volei Club și-a revenit repede, a debutat perfect în actul 4, 4-1, iar acest avantaj nu l-a mai cedat până la final când s-a impus cu 25-20 și a câștigat implicit confruntarea cu 3-1.

Zhelyazkov a fost MVP-ul gazdelor în partida de miercuri, totalizând 22 de puncte, fiind urmat îndeaproape de Predius, cu 19 puncte. Pentru Volei Club au mai reușit Lupu 10 puncte, Iosif 8, Ilic 4 și Stoenete 2 puncte.

La gazde au mai evoluat Răileanu pe postul de ridicător, înlocuit ulterior cu Florea și Vidakov – libero.

„S-a putut vedea o schimbare mult în bine a formației noastre la toate capitolele, atitudine, joc colectiv și dorință de victorie. Volei Club începe să joace la adevărata valoare, iar meritul îl au jucătorii și stafful tehnic. Sper să continuăm pe aceiași linie și mergem cu încredere în capitală, unde vrem puncte din meciul cu CSM București“, a spus Constantin Niță, directorul executiv de la Volei Club.

De la oaspeți, cel mai bun jucător a fost Igor Didorciuc, fostul voleibalist de la VCM LPS, care a reușit 16 puncte în jocul de miercuri, iar Cherbeleață a adus 14 puncte echipei sale.

„Am făcut cel mai prost joc din acest campionat. În acest meci am suferit în primul rând la faza de construcție. Trebuie să ne revenim rapid dacă vrem să prindem grupa 1-4“, a spus supărat la final principalul de la Baia Mare, Marius Botea.

După victoria de miercuri, VCM LPS Piatra Neamț a ajuns la 8 puncte, a rămas în continuare pe ultimul loc în clasament, însă cu șanse mari de a evita play-out-ul, iar sâmbătă va evolua în deplasare cu CSM București, în etapa cu numărul 15. De partea cealaltă, Știința Baia Mare a coborât pe 3 după eșecul de la Piatra Neamț, a rămas cu 30 de puncte, iar runda viitoare va juca acasă cu Arcada Galați.

 Rezultate, etapa 14

VCM LPS Piatra Neamț – Știința Baia Mare 3-1 (19, 16, -15, 20)

Dinamo București – CSM București 3-1 (-24, 27, 21, 18)

Universitatea Cluj – Municipal Zalău 0-3 (-19, -21, -14)

Arcada Galați – Municipal Craiova 0-3 (-22, -21, -25)

Banatul Caransebeș – Unirea Dej 3-0 (23, 20, 24)

Tomis Constanța – Tricolorul Ploiești 0-3, la masa verde

Unic a cedat pe terenul vicecampioanei

CSM Târgoviște – Unic Piatra Neamț 3-0 (15, 19, 23)Voleibalistele de la Unic Piatra Neamț au cedat cu 0-3 confruntarea din deplasare cu CSM Târgoviște, în etapa a 14-a a diviziei A1. Elevele pregătite de Mihaela Voivod nu au putut produce surpriza pe terenul vicecampioanelor și nu au mai repetat jocul din confruntarea tur de la Piatra Neamț, atunci când au reușit să fure două seturi dâmbovițencelor. Formația gazdă s-a impus în 3 seturi, cel mai echilibrat fiind ultimul, când echipa vizitatoare a fost aproape să obțină victoria. S-a terminat însă 25-23 pentru fetele de la Târgoviște, care în final s-au impus cu 3-0 și au obținut toate cele 3 puncte. După eșecul de miercuri, Unic Piatra Neamț a rămas cu 14 puncte și a coborât pe poziția a noua în clasament. Runda viitoare, Hambeleși compania vor avea parte de un meci mult mai greu pe teren propriu în compania campioanelor de la Alba Blaj.

 Rezultate, etapa 14

CSM Târgoviște – Unic Piatra Neamț 3-0 (15, 19, 23)

CSM București – Medicina Târgu Mureș 3-0 (22, 18, 27)

Universitatea Cluj – Dinamo București 0-3 (-14, -17, -23)

Știința Bacău – Municipal Craiova 3-1 (8, -19, 15, 19)

Alba Blaj – CSM Lugoj 3-0 (15, 24, 20)

Rapid București – Penicilina Iași 0-3 (-14, -8, -24)

Victorie în amicalul cu Pașcani

Ceahlăul Piatra Neamț – CSM Pașcani 2-0 (2-0)

Ceahlăul Piatra Neamț a câștigat cel de-al doilea amical al iernii, după ce s-a impus miercuri, pe teren propriu, cu 2-0, în fața formației de ligă a treia, CSM Pașcani. Băieții lui StefanoMaccoppi, DarioDegherași LidiCherticși-au contabilitat succesul încă din prima repriză, atunci când a reușit să marcheze cele două goluri. Gazdele au început bine testul de pe terenul al doilea al stadionului Municipal, și Lupei, Ortega și Mateiciuc au ratat primele ocazii la poarta adversă. Galben-negrii au deschis scorul în minutul 37 prin Mateiciuc, cel care a marcat cu capul din 6 metri, după centrarea din corner a lui Drăghiceanu, la o fază la care a mai contribuit și Ortega. În ultimul minut al primei reprize, pietrenii și-au majorat avantajul prin Călin, cel care a reușit o execuție superbă de la circa 40 de metri, cu care l-a lobat pe portarul advers. Ceahlăul a jucat bine și în partea a doua, când a avut foarte multe ocazii la poarta adversă, însă Drăghiceanu, Margină, Baradji, Napoli, Nedelcu, Bamba sau Chiruță nu s-au lipit la gol. S-a terminat 2-0 după un joc destul de convingător al fotbaliștilor pietreni, cei drept în fața unui adversar inferior valoric. Cert este că la Ceahlăul se cristalizează o formulă de echipă destul de competitivă, care începe să dea roade. Pe lângă Barna în poartă, tehnicienii pietreni se pare că s-au edificat asupra formulei defensive, cu Ortega și Napoli fundași centrali, Mitrofan pe partea dreaptă și Cerra fundaș stânga după plecarea lui Pantano. La mijloc există deocamdată o formulă destul de tânără, dar de mare perspectivă, cu Margină, Călin, Pintilie și Drăghiceanu, însă aici mai pot apărea modificări în funcție de jucătorii care vor mai veni. În atac, Ceahlăul se bazează momentan pe Nedelcu, Lupei și Mateiciuc, toți 3 jucători foarte tineri. La amicalul cu Pașcani, la formația pietreană au jucat și ultimele achiziții, francezul Baradji, cel care a intrat pe teren în partea a doua și care a avut o evoluție constant bună, și mijlocașul Bamba. În repriza a doua a amicalului cu Pașcani, la gazde au mai evoluat Olteanu, Antim, Amariei, Nedelcu și Hebriștean.

Ceahlăul are două victorii și un egal în partidele de verificare, toate susținute în compania unor echipe de ligă a treia. Cel mai tare joc test pentru galben-negrii se anunță cel de sâmbătă, de la ora 12, cu colega de eșalon, Rapid CFR Suceava. Dacă vremea este favorabilă, este posibil ca acest amical să se desfășoare pe terenul central al stadionului Municipal.