Ceahlăul a câștigat primul meci amical al iernii

florin axiniaCeahlăul Piatra Neamț – Aerostar Bacău 3-0 (3-0)

Ceahlăul Piatra Neamț a debutat cu dreptul în meciurile amicale pe care le-a început în această iarnă, după victoria de miercuri după amiază, scor 3-0, reputată în fața echipei de ligă a treia Aerostar Bacău. Totodată, succesul de pe terenul sintetic de la stadionul Municipal a fost primul și pentru Stefano Maccoppi pe banca tehnică a formației din Piatra Neamț, unul dătător de speranțe chiar dacă a venit într-o partidă de verificare. Gazdele au fost eficente încă din startul partidei și au marcat toate cele 3 goluri încă din primele 30 de minute. Atacantul Dan Nedelcu a deschis scorul încă din minutul 5, după o fază în care a păcălit apărarea băcăuană, a șutat în portar, mingea i-a revenit iar a doua oară nu a mai ratat ținta. Același activ Nedelcu a avut șansa să facă 2-0 în minutul 11, însă șutul bun al acestuia a nimerit bara. Totuși, Ceahlăul s-a desprins la două goluri pe tabela de marcaj, în minutul 17, atunci când Margină a executat perfect cu stângul o lovitură liberă de la circa 17 metri, fără nicio șansă pentru portarul de la Aerostar. Două minute mai târziu, Ceahlăul avea deja 3-0, după golul aceluiași Nedelcu, care a înscris cu capul din 10 metri. Cele 3 goluri primite i-a demoralizat oarecum pe jucătorii de la Aerostar, care în prima repriză au avut o evoluție destul de ștearsă. Singura fază periculoasă a oaspeților în prima repriză a fost bara lui Gheorghe din minutul 33, dar la vestiare pietrenii au intrat cu un avantaj de 3 goluri.

În repriza a doua, când tehnicienii pietreni au schimbat o serie dintre titulari, Aerostar a jucat ceva mai curajos, fără însă a periclita poarta lui Câmpianu și meciul s-a încheiat cu rezultatul stabilit încă din minutul 20, 3-0, un scor poate puțin cam mare față de ceea ce a fost pe teren. Oricum, victoria de miercuri este una de moral pentru tânăra formație pietreană, care însă mai are de muncit pentru a fi în formă maximă la primul meci oficial din campionat.

Tehnicienii pietreni au început duelul cu Aerostar cu Barna – Mitrofan, Napoli, Ortega, Pantano – Călin, Baio, Margină, Pintilie – Nedelcu și Lupei, iar după pauză au mai intrat Câmpianu, Antim, Șoimaru, Amariei, Hebriștean, Rotaru și Olteanu. Nu au evoluat din diferite motive Drăghiceanu, Mateiciuc, Masella și Cerra, acesta din urmă ajungând târziu la Piatra Neamț. Singurii dintre stranierii Ceahlăului care au evoluat pe toată durata partidei a fost spaniolul Cristian Ortega.

Următoarea partidă de verificare pentru formația lui Stefano Maccoppi va avea loc sâmbătă, de la ora 15.30, tot pe terenul sintetic de la stadion, în compania divizionarei C, Petrotub Roman.