Doi nemțeni amendați cu 4.000 lei pentru lemn fără acte

Camion cu busteniUn bărbat din Poiana Teiului a fost depistat de polițiști cu bușteni de brad pentru care nu avea documente legale. Sâmbătă, 23 ianuarie, în jurul orei 18,15, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Poiana Teiului au identificat în trafic, pe drumul comunal 157, o autoutilitară ce transporta material lemnos pe care au oprit-o pentru verificări. „În urma legitimării conducătorului auto, un bărbat de 40 de ani, din Poiana Teiului, și a verificărilor efectuate s-a stabilit că cei 6,93 mc de lemn rotund lucru rășinoase erau transportați fără aviz de însoțire a mărfii sau documente comunitare echivalente acestuia“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Lemnul a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului, iar conducătorul auto a fost amendat cu 2.000 lei, potrivit Codului silvic.

Tot sâmbătă, în timpul desfășurării patrulării intercomunale, polițiștii Posturilor de Poliție Ceahlău și Grințieș au oprit pentru verificări o autoutilitară ce se deplasa pe DJ 155 F – Ceahlău și care era încărcată cu material lemnos. Cu ocazia controlului, au stabilit că șoferul, un bărbat de 39 de ani, din Grințieș, transporta lemn de foc, de esență fag, fără a avea aviz de însoțire, a mai spus ofițerul de presă. Fiind inventariat de către organele silvice, a rezultat o cantitatea de 1,57 mc, lemnul fiind confiscat și predat Ocolului Silvic Poiana Teiului. Șoferul a fost amendat cu 2.000 de lei pentru transport ilegal de material lemnos, iar polițiștii continuă verificările pentru a stabili proveniența lemnului. (C.I.)