A fost avizat planul de școlarizare al învățământului profesional și tehnic

La Inspectoratul Școlar Județean Neamț a avut loc, în urmă cu două zile, ședința de lucru a Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social – CLDPS Neamț, în cadrul căreia s-a avizat proiectului planului de școlarizare la învățământul profesional și tehnic din Neamț. Dezbaterile, la care au luat parte reprezentanți ai instituțiilor de la nivelul comunității, s-au axat, în special, pe problemele pe care le întâmpină învățământul tehnologic, în general, și cel profesional – în special.

„Au fost consultați principalii agenți economici, în baza cifrei de afaceri și a numărului de angajați, pentru a afla numărul de muncitori calificați și meseriile considerate absolut necesare pentru dezvoltarea afacerilor. În paralel, prin unitățile școlare cu învățământ profesional, Inspectoratul a efectuat, la rândul său, această activitate. În final, de comun acord, s-a decis ca solicitările de calificare, pentru meseriile propuse prin CCI, să fie școlarizate cu prioritate“, a subliniat prof. Viorel Stan, inspector școlar general în cadrul ISJ Neamț.

În cadrul ședinței a fost evidențiat faptul că anul acesta ponderea învățământul tehnologic a scăzut ușor sub 60%, dar se situează cu un procent peste media regiunii.

Planul de școlarizare pentru învățământul profesional și tehnic al județului Neamț aferent anului 2016-2017 a fost aprobat cu 17 voturi pentru și 3 împotrivă. Ieri, proiectul a fost transmis la Minister pentru aprobare.

Geanina NICORESCU