Ceahlăul anunță primele mutări la echipă. Italianul Maccoppi va fi noul antrenor

maccoppi Lotul echipei Ceahlăul Piatra Neamț se va reuni la începutul săptămânii viitoare în vederea reluării pregătirilor pentru partea a doua a campionatului, însă șefii clubului au anunțat deja primele mutări din această iarnă. Prin vocea ofițerului de presă personal, administratorul special al clubului, Angelo Massone, l-a numit antrenor principal la echipă pe italianul StefanoMaccoppi.

Cine este StefanoMaccoppi? Născut în anul 1962 la Milano, Maccoppi a avut o carieră destul de interesantă ca jucător, dar și ca antrenor. Ca jucător a evoluat pe postul de fundaș central și a avut 203 apariții în serie A, 115 la Como, 24 la Bari și 64 la Piacenza, echipe pentru care a marcat 7 goluri. El are de asemenea și 158 de meciuri jucate în serie B, în care a înscris de 8 ori.

Maccoppi a început fotbalul la tineretul lui Como, formație cu care în anul 1985 a promovat în prima ligă din Italia. A mai jucat la Ancona, Bari, Piacenza, iar la aceasta din urmă și-a încheiat cariera de jucător profesionist în anul 1997. Tot în acel an și-a început și cariera de antrenor, la tineretul Piacenzei, unde a activat timp de 3 ani, după care a trecut pe la mai multe formații din eșaloanele inferioare, cum ar fi Fiorenzuola, Palazzolo sau tineretul Sampdoriei.

A antrenat și în Elveția la Bellinzona, La Chaux-de-Fondsși Yverdon, iar în 2010 a făcut un stagiu în republica Congo. Tot în Elveția a mai antrenat echipa a doua a lui Neuchatel Xamax, dar și prima formație a celor de la Locarno, iar în sezonul 2013-2014 a fost secund la FC Sion, ultima formație la care a antrenat. StefanoMaccoppi este așteptat săptămâna viitoare la Piatra Neamțși ar fi al doilea antrenor italian care pregătește pe Ceahlăul în acest campionat, după Simone Mazzali, cel care a fost demis după doar 5 etape.

Doi fundași din Spania

AngeloMassone a anunțat și primele achiziții pe care le-a făcut în această iarnă la formația din Piatra Neamț. Cristian Castells Ortega și Hugo Miguel Meira sunt din Spania și ambii evoluează pe postul de fundaș central.

Cristian Castells este născut în anul 1984 în localitatea Sueca din Valencia, iar în carieră a evoluat la mai multe formații din Spania, cum ar fi Valencia B, Villajoyosa, Poli Ejido, Alicante, Alaves, Pontevedra sau Real Burgos, dar a avut și o scurtă experiență în Grecia, la Platanias.

Hugo Miguel Meira este mult mai tânăr, anul acesta va împlini 20 de ani, și este un jucător format la juniorii lui Sporting Lisabona, unde a evoluat la under 17 și under 19 ani. Ambii fotbaliști vor sosi pe data de 18 ianuarie la Iași, cu un avion privat, după care vor ajunge la Piatra Neamț.

Pe lângă acești doi jucători, oficialii pietreni mai iau în calcul și aducerea a altor fotbaliști din străinătate, în special tot din Spania și Italia, iar obiectivul declarat este salvarea formației din Piatra Neamț de la retrogradare.

În acest moment, Ceahlăul este pe ultimul loc în clasamentul seriei întâi, cu doar 8 puncte, la 4 lungimi de locurile care duc în play out.