300 de nemțeni supravegheați judiciar de polițiști

Anul trecut, aproximativ 300 de persoane au fost supravegheate judiciar de polițiștii nemțeni, în urma măsurilor preventive dispuse de parchet sau instanțe.

La începutul anului 2015 existau 89 de nemțeni sub control judiciar sau în arest la domiciliu din cursul anului 2014, iar pe parcursul întregului an au fost înregistrate 209 persoane față de care s-au dispus măsuri preventive, ce au necesitat supravegherea judiciară. „Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale au verificat, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară și-au respectat obligațiile, iar în cazul încălcării acestora, au sesizat instanța competentă“, ne-a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Polițiștii nemțeni au înaintat în anul 2015 către organele judiciare peste 20 de sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de suspecți. Astfel, polițiștii nemțeni au supravegheat 298 de persoane, față de care au fost dispuse măsuri preventive care stabilesc supravegherea judiciară ce presupune obligații în sarcina persoanelor față de care a fost luată măsura. „Polițiștii au desfășurat activități specifice față de 253 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar, precum și față de 45 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu“, a mai spus ofițerul de presă.

Cristina IORDACHE