58 de poliţişti au asigurat liniştea de Florii şi Paştele catolic

06/04/2015

 

În acest week-end au fost mobilizaţi 58 de polițiști nemțeni cu 29 autospecializate care au organizat și executat măsuri de menținere a ordinii și liniștii publice și au asigurat fluența traficului rutier spre cele 21 de biserici catolice situate pe raza județului Neamț, în oraşe şi în commune. “La Sărbătoarea Învierii au participat aproximativ 8.000 de credincioși de rit catolic şi nu au fost înregistrate evenimente negative pe parcursul manifestărilor religioase”, a declarant subcomisarul Constantin Irina, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

Tot la acest sfârşit de săptămână au fost constituite dispozitive de menținere a ordinii și liniștii publice și asigurarea fluenței traficului rutier pentru buna desfășurare a procesiunilor religioase ocazionate de Sărbătoarea Floriilor în municipiile Piatra Neamț, Roman și în orașul Târgu Neamț.

 

Peste 17 mc molid abandonat la Grinţieş

Poliţiştii de la Grinţieş au depistat în ziua de 3 aprilie, cu ocazia unui control derulat împreună cu pădurarii de la ocolul Silvic Poiana Teiului, o cantitate mare de molid abandonată în punctul Pârâul Grasu de pe raza comunei Grinţieş. “Cantitatea de 17,36 mc lemn de esență rășinoase, specia molid, nu prezenta amprenta ciocanului silvic, astfel că materialul lemnos, în valoare de 3.472 lei, a fost ridicat și predat în custodia Primăriei Grințieș, în vederea stabilirii provenienței acestuia”, a mai spus ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ. A fost deschisă o anchetă în acest caz pentru identificarea autorilor tăierii ilegale de arbori.

 

Biciclist lovit de un şofer din Vaslui, pe DN 2

Un bărbat care se deplasa pe bicicletă, pe DN 2, la Horia, a fost lovit de o autospecializată condusă de un vasluian. Accidentul a avut loc vineri, la amiază, la faţa locului deplasându-se poliţiştii romaşcani. “Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 35 ani din comuna Berezeni, județul Vaslui, conducea o autospecializată pe DN 2, pe raza localității Horia , a surprins și accidentat ușor un biciclist, care a schimbat direcția de deplasare brusc și fără să se asigure”, spune ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ. După accident, victima a părăsit locul faptei, dar s-a prezentat ulterior la spitalul Roman pentru îngrijiri medicale. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Septuagenar cercetat pentru conducere fără drept

În ziua de 3 aprilie, orele 11,50, un echipaj din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț a depistat în trafic, pe DN 15B, pe raza localității Vânători, un bărbat de 66 ani din Târgu Neamț care conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat.