5 infracțiuni surprinse în flagrant, zilnic

20/12/2016

*Week-end cu ample acțiuni ale poliției în Neamț *31 de șoferi au rămas fără permis

Polițiștii nemțeni din mai multe structuri, sprijiniți de mascați, au acționat în week-endul trecut în principalele zone cu risc infracțional și contravențional și au surprins numeroase nereguli. Șoferi care au condus după ce au consumat alcool, scandaluri, comerț ilegal sunt doar câteva din faptele constatate în Neamț de vineri până duminică. „În acest week-end au fost organizate acțiuni preventiv-reactive la care au fost angrenate efective din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme explozivi și substanțe periculoase, sprijinite de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale. În perioada 16-18 decembrie 2016, polițiștii au constatat 27 de infracțiuni, dintre care 16 în flagrant delict, urmărindu-se prin aceste acțiuni asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, cât și combaterea faptelor ilegale“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

În cele trei zile, polițiștii au aplicat 146 de amenzi, în valoare de aproximativ 37.000 lei, pentru abaterile depistate. Dintre acestea, jumătate au fost pentru scandaluri în loc public ori (79 cazuri), iar alte 40 de amenzi au fost date pentru încălcări ale normelor ce reglementează comerțul.

Pentru siguranța în trafic și prevenirea accidentelor, polițiștii rutieri au efectuat filtre în timpul week-end-ului și au constatat 16 infracțiuni, dintre care 13 pentru conducerea sub influența alcoolului. În total, au fost amendați 460 de participanți la trafic, din care 106 pentru depășirea limitelor legale de viteză, iar 9 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, cu o îmbibație mai mică de 0,40 mg/l. În alte cazuri, polițiștii au retras 5 certificate de înmatriculare și au reținut 31 de permise auto în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cristina IORDACHE