5 greșeli MAJORE de styling pe care TREBUIE să le eviți!

17/05/2019

Toate doamnele și domnișoarele au de cele mai multe ori impresia că excelează la capitolul modă, doar pentru că urmăresc anumite materiale și sunt la curent cu trendurile vestimentare. În realitate, însă, pe lângă faptul că alături un top unei fuste sau unei perechi de pantaloni care să se potrivească, nu înseamnă că nu poți face anumite greșeli sau erori, ce nu sunt tocmai plăcute din punct de vedere vizual.

Descoperă, în continuare, cele mai frecvente erori vestimentare pe care trebuie să le eviți!

  1. “Supraaccesorizarea”. Accesorizarea masivă a unei ținute trebuie să fie o tehnică îndelung gândită și studiată, astfel încât rezultatul să fie unul care să impacteze în mod pozitiv. Totodată, acest artificiul stilistic nu se potrivește în orice context sau ocazie, cu atât mai mult în cazul unei ținute de zi. Dacă nu stăpânești destul de bine această tehnică și nu ai suficient curaj pentru a te face remarcată, cel mai bine ar fi să eviți accesorizarea în exces. În caz contrar, riști să strici întreaga ținută și apariție. Cel mai bine ar fi să acorzi atenție accesoriilor și să le alegi cu mai multă îndemânare, punând accent pe calitatea acestora. Spre exemplu, gențile sunt extrem de importante, iar poșetele și articolele Furla se pot asorta perfect cu orice outfit ai putea purta. Optează, aşadar pentru un stil simplu, dar de efect.
  1. Alegerea texturilor nepotrivite. O altă greșeală destul de gravă este asortarea anumitor texturi care nu se potrivesc. Cu toate că moda a evoluat, iar linia dintre elegant și casual/sport este mult mai permisivă, există anumite combinații de texturi și materiale ce nu se potrivesc. Un bun exemplu în acest caz îl reprezintă fusta din satin alăturată unui hanorac oversize din bumbac.
  1. Combinația de imprimeuri. Print-urile pot fi considerate extrem de jucăușe, dar și elegante în același timp, dacă le porți în combinațiile ideale. De vreo 2-3 ani este destul de apreciată această tendință de a combina diverse imprimeuri, de pildă, cele florale cu animal print-urile sau chiar snake print-ul. Însă, aceste asocieri nu sunt pentru oricine, fiind destul de dificil de controlat și de purtat.
  1. Nu ții cont de proporții. Trebuie să reții, întâi de toate, că este important ca o piesă vestimentară, înainte de a fi la modă și înainte de a îți atrage atenția, aceasta trebuie să se potrivească conformaţiei tale. Multe doamne și domnișoare aleg să își cumpere haine pe care le consideră perfecte, însă atunci când ajung să le îmbrace, își dau seama că acestea nu le avantajează, nu le pun în evidență proporțiile, ci dimpotrivă, accentuează anumite detalii pe care ar dori să le ascundă.
  1. Pui prea mare accent pe trenduri. Este perfect în regulă să îți dorești să fii în pas cu moda, însă nu este cazul să mizezi numai pe trenduri și pe cele mai noi apariții, pentru că s-ar putea că acestea să nu ți se potrivească întocmai. Important este să urmărești tendințele, însă să alegi tot timpul articolele vestimentare care ţi se potrivesc și care te reprezintă.

Acestea sunt, așadar, cele mai frecvente greșeli în materie de stil pe care o mare parte dintre femei le comit. Încearcă, pe cât posibil, să le eviți pentru a te asigura că ai tot timpul outfituri impecabile, care să ți se potrivească perfect.