4 tineri subofiţeri au ales să lucreze în Jandarmeria Neamţ

09/01/2018

* Alţi 30 de elevi au venit în practică
În urmă cu două zile, patru absolvenţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri „Petru Rareş” Fălticeni au devenit angajaţi ai Inspectoratului de Jandarmi Neamţ. În aceeaşi zi, alţi 30 de elevi de la aceeaşi instituţie militară de învăţământ s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, pentru stagiul de practică.
Astfel, au devenit cadre ale Jandarmeriei Neamţ absolvenţii sergent major LIFTAN MIHAELA-COSMINA din Botoşani, sergent major LEONTE NECULAI-FLORIN din Piatra Neamţ, sergent major ABĂGERU CONSTANTIN din Bălţăteşti şi sergent major NEGREA DUMITRU din Suceava. De asemenea, elevii jandarmi aflaţi în practică, pe parcursul a 4 luni vor deprinde tainele muncii de jandarm în cadrul structurilor teritoriale de ordine şi siguranţă publică precum şi la subunităţile de pază şi protecţie instituţională, unde au fost repartizaţi.
“Fiecare elev îşi va desfăşura activitatea pe lângă un jandarm cu experienţă, care îi va fi tutore profesional pe toată perioada stagiului de practică, astfel încât, noţiunile teoretice şi deprinderile practice dobândite să fie completate prin confruntarea cu situaţiile concrete întâlnite în teren”, a precizat căpitanul Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ.
Geanina NICORESCU