3 reguli pe care NU trebuie să le eviți când porți blugi și pantofi casual

10/12/2019

Vrei să ai un look deosebit, care nu doar să aibă influențe ale trendurilor curente, ci care să te și reprezinte? Ai auzit diverse zvonuri conform cărora ca bărbat este ușor să îți asortezi hainele și să ai un outfit impecabil? Ei bine, nu este imposbil, nu este greu, însă este nevoie de ceva timp până când găsești combinațiile perfecte pentru acest lucru. Blugii și pantofii pot fi un mixt destul de neobișnuit pentru că această asociere trebuie asumată și purtată cu o anumită atitudine. 

Citește în continuare articolul pentru a afla care sunt cele 3 reguli pe care trebuie să le respecți când vrei să asortezi pantofii și blugii!

1. Asigură-te că porți tipul potrivit de blugi

Există un milion de tipuri de blugi, nu doar în offline, cât și în online. Ei bine, poate nu chiar atât de multe – majoritatea sunt casual, dar există unele tipuri care sunt mai frumoase decât altele. Optează pentru cei care sunt mai eleganți și care te avantajează din toate punctele de vedere (croi, paletă cromatică, accesorii, pattern). Blugii structurați, cu găuri și blugii decolorați sunt ultra-casual și NICIODATĂ nu vor merge bine cu pantofii eleganți.

În schimb, optează pentru denim care vine bine pe talie și șolduri. Ai grijă la lungimea pantalonilor și asigură-te că nu sunt prea lungi sau prea scurți. Caută acele perechi care au o formă conică în partea de jos. O greșeală de evitat sunt blugii slim sau skinny – alege un fit regular sau obișnuit.

În ceea ce privește culoarea, nu vei greși cu blugii gri, albastru închis sau chiar cu o pereche neagră. Vei fi surprins să știi că un denim colorat – cu condiția să fie potrivit la lungime – poate funcționa cu pantofi negri sau maro închis.

Principalul lucru de care trebuie să te asiguri este că există un contrast suficient între pantofi și blugi, astfel încât să pară că nu fac parte din același ansamblu.

2. Poartă tipul potrivit de pantofi 

Nu sunt doar blugii cei care joacă un rol important pentru a te asigura că întregul tău  look este inedit. La fel de important este să fii atent la pantofii pe care îi porți. Atunci când alegi pantofii, cum ar fi încălțămintea din piele de la Master Shoes, alege o pereche care să pară mai mult casual. Pantofii Oxford sunt o opțiune bună, dar sunt la capătul mai formal al spectrului și, prin urmare, nu vor funcționa cu blugi. Forma, construcția și calapodul pantofilor care sunt mai puțin oficiali conferă o imagine de ansamblu mai casual decât cei de tip Oxford. 

3. Echilibrează alte elemente ale ținutei tale

Chiar dacă porți blugi – faptul că ai în picioare niște pantofi de costum înseamnă că trebuie să coordonezi întreg aspectul. Poți încerca o curea mai structurată sau o cămașă care să intre în combinație cu pantofii. Ia în considerare completarea ținutei tale cu o pălărie, dacă ești destul de sigur că o poți purta și alături de o cămașă, cum a fost menționat mai sus, gândește-te și la o cravată slim, dintr-un material mai interesant, care să aibă o structură evidentă.

Asigură-te că fiecare element pe care îl pui în look-ul tău se potrivește cu pantoful pe care l-ai ales.

Avertisment: dacă ești un bărbat mai solid, trebuie să fii conștient de faptul că pantofii pot face picioarele să pară mici. Ai grijă dacă ai o talie mai mare și vrei să combini blugii cu pantofi. O soluție în acest caz ar fi acoperirea topului cu un sacou sport bine croit. Acest lucru poate readuce echilibrul în ținută.

Concluzionând, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când te gândești să ai o ținută mai lejeră. Blugii sunt foarte comozi, dar nu se pot combina cu orice. Respectând regulile de mai sus, vei fi sigur că ținuta ta este perfectă!

Sursă: pinterest.com

Lasa un comentariu