„2014 ne găsește cu gata de luptă!”

psd

PSD Neamț se pregătește pentru bătălii:

*Alegeri la tineret, femei, pensionari

PSD Neamț, cea mai mare filială județeană de partid, vrea să demonstreze că este nr. 1 la organizare, inclusiv în perspectiva alegerilor europarlamentare și prezidențiale care vor avea loc în 2014.
De pe poziția celui puternic, social-democrații nemțeni nici nu fac un secret din strategia lor: „2014 ne va găsi cu toate <batalioanele> partidului gata de luptă”, spune deputatul Ionel Arsene, liderul PSD Neamț, ca explicație pentru <toamna fierbinte> a lui 2013.
Strategia PSD pentru maximizarea rezultatelor de anul viitor prevede ca în 2014 toate tipurile de organizații (locale, județene, de tineret, femei, pensionari) să nu mai aibă grija alegerilor interne, ci să fie concentrate strict pe pre-campanii și campanii electorale.
Astfel, în această toamnă sunt prevăzute alegeri la organizațiile județene de tineret, femei și pensionari după ce, în prealabil, vor fi astfel de dezbateri și runde de vot la organizațiile locale.
„Am lucrat foarte bine și am toată aprecierea pentru actualii președinți – Emilia Arcan, la Femei, Adrian Bourceanu la Tineret, Vasile Muraru la Pensionari. Cred că fiecare din ei va candida din nou și are mari șanse să câștige câte un nou mandat. Asta nu înseamnă că nu pot candida și alți colegi care au proiecte de dezvoltare a acestor organizații, că doar suntem un partid în care democrația nu e vorbă goală și competiția e deschisă. Până atunci însă, sunt dator să spun, în câteva cuvinte măcar, ce apreciez la cei trei actuali lideri. Emilia Arcan – un coleg foarte activ, a dezvoltat organizația de femei și are o bună relație cu colegele. Vasile Murariu – un tip foarte serios, chibzuit, un adevărat factor de echilibru. Adrian Bourceanu e la tineret datorită vârstei, dar a dovedit în bătăliile electorale sau politice că e, uneori, peste mulți colegi cu pretenții”, spune Ionel Arsene.

„Știu lipsurile și le vom corecta unde este cazul”

Ce au de gând actualii președinți din momentul în care vor căpăta reconfirmarea pe funcții?
Adrian Bourceanu: „Voi candida cu o echipă în care vor fi anumite reașezări. Cine a fost în Biroul Județean și a muncit va fi dorit din nou, la vârf, însă avem și unii colegi care, acesta e adevărul, nu au dat randamentul scontat după ce au ajuns în echipa județeană de conducere. În ce mă privește, una din priorități va fi dinamizarea activității organizațiilor TSD din Piatra Neamț, Roznov, și din unele comune. De asemenea, continuarea organizării tineretului social-democrat pe colegii. Stăm foarte bine pe Valea Muntelui, la Roman, mai ales la Târgu Neamț dar mai avem de lucrat, de dezvoltat, pe unele colegii, mai ales pe colegiul 6. De asemenea, avem organizații unde trebuie reparat urgent ce s-a mai stricat. În unele comune, migrația unor primari înainte de alegerile locale a fost la pachet cu organizațiile de tineret. În altele, pentru că nu au fost pe locuri eligibile, pentru că nu au ajuns consilieri, unii lideri au mai tras frâna, cum se spune. Apoi e și evoluția economic, oamenii sunt preocupați – și e firesc – mai întâi de familie, de sursele de existență, și apoi de politică. Vreau ca în 2016 să propunem mai mulți tineri pe locuri eligibile iar acum, în biroul județean vom adduce mai mulți tineri din localitățile rurale, pentru că merită”.

“Dublarea rezultatelor”

Emilia Arcan: “Voi candida, voi câștiga. Femeile PSD Neamț suntem unite și am demonstrat asta prin munca noastră în campanile electorale. Acoperim cu organizații foarte bine închegate aproape toate localitățile. Evident că este loc de mai bine, mai ales în câteva. Avem 6000 de membre în județ și, în viitorul mandat, îmi propun o dublare. 58 de doamne sunt consilieri locali, două sunt primari. În 2016 îmi doresc ca și aceste cifre să fie duble. Și ca să-i stârnesc pe colegii noștri bărbați îi anunț că îmi propun ca pentru 2020, femeile din PSD Neamț să devină majoritare și în organizație, și pe funcțiile de conducere și la numărul de candidați pentru Parlament!”
Și președintele Pensionarilor din PSD Neamț, Vasile Murariu, va candida și are, de asemenea, gânduri de dezvoltare a organizației: “PSD are o relație specială cu pensionarii. Suntem partidul care ne aplecăm cel mai corect în a le asculta și rezolva păsurile. Pe de altă parte, vreau să folosim mai mult experiența acestor oameni, priceperea lor, cunoștințele adunate de o viață”.

Daniel VINCA