2.000 euro daune pentru că era să fie ucis

04/12/2015

tribunal 4Anton Iojă Bejan (52 de ani), din Gherăești, a fost condamnat ieri de Tribunalul Neamț la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare pentru tentativă de omor.

Inculpatul a recunoscut și a beneficiat de o reducere de pedeapsă. În plus, el are de achitat victimei daune de 2.000 de euro pentru suferința îndurată și trebuie să-i achite cheltuielile de spitalizare de aproape 3.000 de lei. Instanța a mai dispus ca inculpatul să suporte și cheltuielile judiciare, în sumă de 800 de lei.

Agresiunea a avut loc pe fondul consumului de alcool. Anton Iojă Bejan l-a înjunghiat pe un consătean, în seara de 15 august 2015. Victima a fost salvată de medicii romașcani, iar medicii legiști au stabilit că viața i-a fost pusă în pericol prin leziunile suferite.

Sentința de ieri nu este definitivă.

*14 ani de închisoare și 85.000 lei daune într-un caz de crimă

Într-un alt caz de crimă Tribunalul Neamț a dispus o pedeapsă aspră pentru inculpat. Ștefan Hoisă, din Roman, a fost condamnat miercuri la 14 ani de închisoare și la plata unor daune de 85.000 lei după ce a fost declarat vinovat pentru crimă.

Fapta s-a petrecut tot în luna august a acestui an, din cauza consumului de alcool. Hoisă și un amic lucrau la casa unui localnic din Gherăești și, în seara de 5 august, după ce au băut un pahar împreună, s-au luat la ceartă din cauza unor vorbe aruncate aiurea de prieten, care i-au stârnit gelozia. Hoisă s-a înfuriat teribil și a pus mâna pe târnăcop, l-a lovit o dată pe celălalt și i-a crăpat capul. Victima n-a avut nici o șansă.

Cristina IORDACHE

Urmatorul articol >
Arestat pentru viol