Cronica neagră

 campanie politie01

Fată de 14 ani cu „lipici” la bijuterii

 Poliţiştii din Ţibucani au primit o plângere, în ziua de 14 iunie, despre un jaf petrecut în casa unui localnic. Reclamantul a declarat că i-au dispărut bijuterii în valoare de 3000 de lei. Agenţii au stabilit că hoaţa este o fată de 14 ani din comună, de la care au recuperat toate bijuteriile. R.M. este cercetată acum pentru furt calificat.

 Bicicletele – ţinta hoţilor

Un băiat de 11 ani din Roman a fost prins, în două zile consecutive, furând biciclete. Pe 14 iunie, P.D. (11 ani) şi P.A. (10 ani) au pus ochii pe o bicicletă lăsată în scara unui bloc. A doua zi, P.D. a fost prins din nou, încercând să fure o bicicletă din faţa unei farmacii. Poliţiştii au întocmit dosar penal în cauză, însă hoţii nu pot fi traşi la răspundere pentru că au sub 14 ani.

Tot pe 14 iunie a dispărut o bicicletă, în valoare de 1000 de lei, din faţa unei biserici din Horia. Agenţii au găsit autorul – Dragoş N. (31 de ani) din comună – pe care îl cercetează penal şi au recuperat bicicleta.

A distrus instalaţia electrică pentru a vinde cuprul

 Cristinel F. (43 de ani) din Târgu Neamţ a intrat într-o casă din Bălţăteşti, pe 15 iunie, ziua în amiaza mare, şi s-a apucat de scos conductorul din cupru din pereţi. Locuinţa era în construcţie şi neracordată la curent, aşa că hoţul n-a riscat să rămână la locul faptei. Cineva l-a văzut totuşi şi a anunţat poliţia. Când agenţii au ajuns la casa cu pricina, Cristinel F. distrusese deja mare parte din instalaţie şi îşi pregătise 15 kg de cupru pentru vănzare. A fost reţinut, pentru 24 de ore, urmănd să fie prezentat Parchetului Tărgu Neamţ, cu propunerea de arestare preventivă.

 Ameninţat cu toporul la drumul mare

 Supărat că săpăturile pentru reţeaua de gaz metan au stricat drumul, Ciprian C. (36 de ani) din Tămăşeni, a pus măna pe topor, în ziua de 15 iunie. A ieşit în stradă şi l-a ameninţat pe Constantin C. (50 de ani) – bărbatul care tocmai racorda o locuinţă la reţeaua de gaz – că îi crapă capul. Cum scandalul căpăta proporţii, au fost chemaţi poliţiştii, care l-au dezarmat pe individul nervos şi i-au făcut dosar penal.

 „Protest” pe acoperiş în Speranţa

 Mihai C. (19 ani) din Piatra Neamţ a făcut spectacol, în după amiaza de 14 iunie, nemulţumit că este cercetat penal, nu doar el, ci şi alţi „oameni de ştiinţă” din cartierul Speranţa. Ţiganul s-a urcat pe o clădire, a început să urle că este victima poliţiştilor, că el se jură că nu fură şi este „chinuit” degeaba prin anchete. Ca să fie convingător, şi-a făcut căteva tăieturi cu lama la gât, dar nu profunde să rişte ceva, ci doar cât să curgă un pic de sânge pentru impresia artistică. Poliţiştii l-au convins să coboare cam după o oră de circ şi i-au mai făcut un dosar penal, de data asta pentru ultraj contra bunelor moravuri.

C.M.