15.800 de participați la perfecționare continuă la Casa Corpului Didactic Neamț

CCD poza 3La sfârșitul acestei luni am încheiat prima etapă a proiectului „Împreună pentru sănătatea elevilor noștri“, proiect inițiat de Casa Corpului Didactic (CCD) Neamț în parteneriat cu Clinica Petrodava, asociația Umanitară Codrin și 11 unități școlare din Piatra Neamț. Proiectul urmează să se desfășoare în școlile din Roman, Târgu Neamț, Bicaz, dar și în școlile din mediul rural care vor accepta colaborarea.

Acest proiect vine să completeze aria preocupărilor personalului Casei Corpului Didactic Neamț, care prin programele de formare propuse, prin activitățile științifice, metodice și culturale desfășurate, prin parteneriatele pentru educație încheiate cu unitățile școlare din județ a reușit să mobilizeze un număr record de cadre didactice. Paleta variată de programe oferite și diversitatea grupului țintă s-au dovedit a fi atractive și utile colegilor noștri. Ne bucură inițiativa unităților școlare de a colabora cu Casa Corpului Didactic Neamț în vederea desfășurării activităților de formare în școală cu întregul  colectiv.

În data de 2 aprilie 2016 , CCD Neamț va organiza atelierul de lucru „Actualizarea programelor școlare la grădiniță și ciclul primar, în contextul educației actuale“, în parteneriat cu SLLICS Neamț. 20 de cadre didactice – învățători și educatoare –vor analiza programele școlare din ciclul primar și preșcolar și vor propune modificări necesare pentru derularea unui proces educațional adaptat  generației actuale.

Tot în această perioadă am încheiat cu succes implementarea proiectului european POSDRU-Parteneriat Educație-Bussines în urma căruia la CCD Neamț există acum un laborator de informatică dotat conform standardelor europene de desfășurare a activităților de perfecționare.

Prof.  Florentina Vasiliu-Moise, director CCD Neamț