122 de elevi de clasa a IV-a au ratat Evaluarea Națională la Română

16/05/2018

Ieri avut loc evaluarea a competențelor de înțelegere a textului scris la limba română. La testare au fost înscriși 4368 de elevi, din care au participat 4246.
Testele, baremele de corectare și fișele de evaluare au fost elaborate de Centrul Național de Examinare și Evaluare. Durata alocată rezolvării testului a fost de 60 de minute.
Fiecare test este evaluat, în cadrul unității de învățământ, de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învățătorul/institutorul/profesorul pentru învățământul primar de la clasă. Evaluarea se face cu respectarea strictă a baremului și a instrucțiunilor cuprinse în Caietul cadrului didactic.
“Rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea vor fi valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde situația impune acest lucru; informarea elevilor, a părinților ori reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate; analiza rezultatelor la nivelul catedrei”, a precizat profesorul pentru învățământul primar Florin Dimon, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
Astăzi, 16 mai 2018, va avea loc evaluarea competențelor de matematică.
Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu