Ziua și accidentul mortal

31/08/2015

accidente*Un motociclist s-a izbit de un copac și a decedat

Un motociclist din Târgu Neamț a murit după ce s-a izbit violent de un copac. Accidentul s-a produs duminică, la ora 15,43, la Târpești, comuna Petricani. Polițiștii care au efectuat cercetări la locul tragediei au stabilit că motociclistul se deplasa pe DJ 155J când a pierdut controlul motocicletei și s-a izbit de un copac, potrivit declarației subcomisarului Constantin Irina, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Un echipaj de ambulanță cu asistent medical a preluat victima, aflată în coma, și a transportat-o la CPU din cadrul Spitalului orășenesc Târgu Neamț, a spus Mihaela Olaru, asistenta șefă a Serviciului de Ambulanță Neamț. Bărbatul n-a mai putut fi salvat și medicii din CPU au declarat decesul. Poliția efectuează cercetări în cauză, a precizat ofițerul de presă.

Un ieșean, în vârstă de 61 de ani, care conducea autoturismul pe DN 15, a intrat cam tare într-o curbă și s-a oprit într-un gard. „Accidentul s-a produs pe raza localității Poiana, în timp ce un bărbat de 61 ani, din județul Iași, conducea un autoturism pe DN 15, într-o curbă la dreapta a pierdut a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un gard din lemn“, a declarat subcomisarul Constantin Irina.

Doi pasageri din mașină, un bărbat de 28 de ani și o femeie de 52 de ani, ambii din Iași, au suferit mai multe traumatisme și au fost transportați la Iași.

La Girov, la intersecția cu DN 15 două autoturisme s-au ciocnit violent, după ce unul dintre șoferi nu a acordat prioritate de trecere, trei persoane fiind rănite. Din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri, se pare că în timp ce un bărbat de 34 ani, din județul Brăila, conducea un autoturism pe DJ 156A, ajuns la intersecția cu DN 15D, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care se deplasa regulamentar și a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, șoferul care se deplasa regulamentar, un bărbat de 31 ani din județul Alba, a fost rănit ușor, în timp ce soția brăileanului și băiețelul lor, în vârstă de 7 ani, au ajuns la spital cu răni grave, copilul fiind internat în secția chirurgie infantilă a Spitalului Județean Neamț.

Ultimul accident de duminică a avut loc la ora 21,07, pe DN 15 în afara localității Călugăreni, din comuna Poiana Teiului. Un bărbat de 52 ani, din localitate, care conducea un autoturism pe DN 15, într-o curbă periculoasă la dreapta a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune frontală cu un zid de protecție de pe marginea drumului. „Urmare a producerii accidentului, conducătorul auto și un pasager din autoturism au fost răniți grav, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă“, a mai spus ofițerul de presă al Poliției Neamț.

C.I.