Zi neagră: trei bărbați găsiți morți și alți doi în stop cardio-respirator

11/04/2017

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 45 de ani, din localități diferite ale județului Neamț, și-au pierdut viața în prima zi a Săptămânii Patimilor.

Primul caz a fost anunțat la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț la ora 12:40. Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Piatra Șoimului, zăcea printre pietre, căzut de pe stânca Poieni. Trupul neînsuflețit a fost recuperat cu ajutorul pompierilor. Nimeni nu poate spune dacă a fost accident sau sinucidere.

În aceeași zi de 10 aprilie, după-amiază, o altă solicitare la 112 anunța decesul unui bărbat de 41 de ani, din Răucești, zona Târgu Neamț. Se pare că omul obișnuia să consume alcool, fapt care i-ar fi afectat serios sănătatea. Câteva minute mai târziu, în altă zonă a județului a fost declarat decedat un alt bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Rediu. Și el, se pare, consumator de alcool. Cauza exactă a morții urmează a fi stabilită de medicii legiști.

În aceeași zi, echipajele de salvare au fost solicitate și pentru două persoane aflate în stare de stop cardio-respirator. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani, din Târzia, zona Târgu Neamț, și un romașcan, de 30 de ani, pentru care s-au inițiat manevre de resuscitare, continuate apoi până la spital, unde pacienții au fost lăsați pe mâinile medicilor urgentiști.

Geanina NICORESCU