Weekend rece și cu posibile ploi

22/09/2017

*Ieri dimineață, pe masivul Ceahlău s-au înregistrat 3 grade Celsius

E toamnă în toată regula! În Neamț, de câteva zile temperaturile aerului au scăzut destul de mult, iar conform informării Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va continua să se răcească în toată țara, devenind rece pentru această perioadă, cu precădere în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade Celsius. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi mixte. Temporar vor fi intensificări ale vântului, în special în sudul teritoriului și în zona de munte, cu viteze la rafală de 45…55 km/h.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova va mai ploua, dar numai pe arii restrânse se vor cumula peste 15…20 l/mp. Ieri dimineață, la ora 7, pe Vârful Omu și Țarcu, valorile din termometre erau sub 0 grade Celsius, respectiv minus două la Țarcu și minus un grad Celsius pe Vârful Omu. În aceeași dimineață, pe masivul Ceahlau se înregistrau 3 grade Celsius. Ceva mai cald era în partea de est a județului Neamț, unde la Piatra Neamț temperatura nu trecea de 12 grade Celsius. La Roman și Târgu Neamț valoarea aerului indica cu un grad mai mult.

În acest weekend, în orașul de sub poalele Pietricicăi va fi rece și e posibil să plouă. Pentru astăzi, ANM estimează temperaturi maxime de 15 grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit. Noaptea va fi rece, respectiv 9 grade Celsius. Vântul va avea unele intensificări izolate. Și duminică va fi frig, cu valori diurne de până la 18 grade Celsius. Și în această zi e posibil să plouă. După lăsarea întunericului, vor fi doar 7 grade Celsius. Luni, 25 septembrie cerul va fi variabil. La prânz, temperatura maximă a aerului va fi de 19 grade Celsius.

V. ANDRIEȘ