VREME REA LA SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ

15/07/2017

Timpul devine rece și instabil. Din această după-amiază și până luni dimineață, la ora 3, în Neamț, vor fi ploi moderate cantitativ.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și, pe arii restrânse, grindină și intensificări ale vântului, care pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și pe spații restrânse 35…40 l/mp. În a doua parte a zilei de sâmbătă, 15 iulie și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, astfel de fenomene vor fi frecvente în regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte și se vor semnala local în restul teritoriului. Duminică, 16 iulie, temporar va ploua, iar în cea mai mare parte a țării vremea va fi răcoroasă.  

Dar vremea a dat garda jos încă de ieri după-amiză, când temperaturile aerului au fost mai blânde, respectiv 22 de grade Celsius la Piatra Neamț și Roman, și cu un grad mai puțin la Târgu Neamț. Astăzi, la Piatra Neamț cerul va fi mai mult variabil. Valoarea maximă a aerului va fi de 23 de grade Celsius. Pentru mâine, ANM estimează o zi mai rece și instabilă. Ploile vor fi însoțite de scurte intensificări ale vântului și descărcări electrice. Izolat va cădea grindină.

V. ANDRIEȘ