Virușii se țin scai de nemțeni

13/04/2017

În săptămâna precedentă de supraveghere epidemiologică numărul total al cazurilor de infecții respiratorii acute a trecut de 1.000. Nemțenii cu imunitate scăzută suferă la trecerea de la un anotimp la altul, fiind afectați de oscilațiile de temperatură. De la o săptămână la alta a scăzut numărul îmbolnăvirilor cu viroze respiratorii și pneumonii, însă nu semnificativ. Dacă în perioada 3-9 aprilie Direcția de Sănătate Publică Neamț a centralizat 1.014 cazuri de infecții respiratorii acute cu 6 internări, în săptămâna care a cuprins sfârșitul lunii martie și începutul de aprilie au fost 1.136 cazuri, cu 26 de internări.

Și numărul cazurilor de pneumonie este în scădere: de la 453 cazuri în urmă cu două săptămâni, la 367 în perioada 3-9 aprilie.
„Ratele de incidență cele mai crescute pentru infecții respiratorii s-au înregistrat la grupele de vârstă 2-4 ani și 15-49 de ani, iar pentru pneumonii la grupa de vârstă 0-1 an. Morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, încadrându-se în intervalul așteptat. Nu s-a raportat niciun caz de gripă“, a precizat dr. Mirela Grădinaru, purtător de cuvânt în cadrul DSP Neamț.

În acest sezon de supraveghere epidemiologică s-au înregistrat 92 cazuri de gripă.

Geanina NICORESCU