Vânt puternic și ninsori la munte

29/10/2016

informare1*Ieri la amiază, pe masivul Ceahlău erau minus 5 grade Celsius și un strat de zăpadă de 11 centimetri *De mâine, în partea de est a județului Neamț e posibil să plouă, iar vântul va sufla cu putere

Vremea va fi capricioasă la sfârșit de octombrie și început de noiembrie. Până în noaptea de 31 octombrie, la ora 23, în zona de munte a județului Neamț, pe lângă temperaturile scăzute, vântul va sufla cu putere și va ninge. Astăzi, în partea de est a județului nu vor fi precipitații, însă de mâine va ploua. Conform informării Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, la munte vântul se va intensifica treptat. Sâmbătă, duminică și luni, mai ales în zona Carpaților Meridionali și Orientali vor fi intervale de timp în care va ninge și vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 60…80 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, unde rafalele vor atinge 50-60 de km/h, iar duminică și luni (30 și 31 octombrie), îndeosebi în Maramureș, Transilvania și Moldova, unde trecător se vor semnala precipitații mixte.

Ieri, pe masivul Ceahlău grosimea stratului de zăpadă era de 11 centimetri. Tot acolo, temperatura aerului era de minus 5 grade Celsius, la fel ca pe Vârful Omu, unde se înregistrau cele mai scăzute valori din țară. Tot ieri, la ora 15, la Piatra Neamț cerul se degajase de nori, iar temperatura aerului măsura 8 grade Celsius. La Roman și Târgu Neamț era cu un grad mai puțin.
Pentru astăzi, la Piatra Neamț, meteorologii estimează un cer variabil și o maximă în termometre de 8 grade Celsius. După ora 10, vântul va sufla cu putere. Noaptea, minima aerului va scădea până la 2 grade Celsius. A doua zi se va forma brumă. Apoi, treptat, cerul se va umple de nori și e posibil să plouă. Vântul va sufla cu putere. Temperatura maximă a zilei va fi de 13 grade Celsius. Luni, cerul va fi mai mult acoperit și sunt șanse să plouă. La prânz, temperatura aerului va urca până la 10 grade Celsius.

V. ANDRIEȘ