Va ninge în zilele premergătoare Crăciunului

14/12/2016

*Ieri dimineață a fost viscol și ger crâncen pe masivul Ceahlău, respectiv aproape minus 20 de grade Celsius

Iarna a venit în forță în județul Neamț, în special în partea de vest, unde ieri dimineață s-au înregistrat aproape minus 20 de grade Celsius, fiind printre cele mai scăzute valori din România. În aceeași zi, pe crestele masivului Ceahlău era viscol, iar grosimea stratului de zăpadă măsura 21 de centimetri. O răcire bruscă a avut loc și în partea de est a județului, unde oamenii care au ieșit afară s-au îmbrăcat cu cojoace și bocanci pentru a face față temperaturilor scăzute, respectiv minus 7 grade Celsius.
În noaptea de luni spre marți a nins prin tot județul. De exemplu, la Piatra Neamț și Târgu Neamț, ieri dimineață, stratul de zăpadă măsura câte 5 centimetri.
Și astăzi va fi rece. La Piatra Neamț, conform Administrației Naționale de Meteorologie temperaturile maxime ale aerului vor fi de minus 3 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin. Noaptea, minima aerului va scădea până la minus 8 grade Celsius. A doua zi va fi ceva mai cald, e vorba de 3 grade Celsius pe timp de zi, și minus 5 grade Celsius noaptea. Vineri e posibil să fulguiască. La prânz, temperatura maximă a aerului va arăta 1 grad Celsius. După lăsarea întunericului vor fi minus 7 grade Celsius.
Sâmbătă va fi cel mai rece și un cer mai mult acoperit. Pe timp de zi, valoarea aerului va fi de minus 3 grade Celsius. Noaptea se va instala gerul, fiindcă afară vor fi minus 11 grade Celsius. Nici duminică nu vom scăpa de frig. La amiază, temperatura aerului nu va trece de 0 grade Celsius. Vântul va sufla slab la moderat. Noaptea, minima indicată de termometre va scădea până la minus 10 grade Celsius. Apoi, de marți 20 decembrie și până sâmbătă, 24 decembrie, va ninge prin tot județul. Totuși, ninsorile nu vor fi așa de importante cantitativ. Important că zăpada va da un farmec specific sărbătorilor de iarnă, iar cei mici vor fi fericiți.

V. ANDRIEȘ