Urmărit de poliție pentru că n-a oprit la semnal

08/03/2016

politia rutieraUn nemțean a accelerat după ce a văzut semnalul de oprire dat de un echipaj de poliție.

Bărbatul a încercat să scape de control, de altfel „bine“ motivat, și, în loc să oprească, a vrut să dispară, în viteză. Echipajul a pornit după el, cu girofarul și semnalele acustice în funcțiune, și după o cursă de câțiva zeci de metri a reușit să-l blocheze. Când l-au verificat, polițiștii au avut și explicația. „În ziua de 6 martie 2016, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz aflați în serviciul de patrulare pe raza de competență, au efectuat semnalele luminoase de oprire a unui autoturism care circula pe DJ 127A , în localitatea Bicaz Chei. Conducătorul autoturismului nu a respectat semnalul efectuat, fapt pentru care a fost imobilizat în trafic de către autospeciala de poliție“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

În urma blocării în trafic, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 31 de ani, din Bicaz Chei. „Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fapt pentru care a fost condus la Spitalul orașului Bicaz unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“, a mai spus ofițerul de presă. „Curajosul“ s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Alcoolul la volan nu a fost tocmai scopul acțiunilor derulate în acest week-end de polițiștii Serviciului Rutier Neamț, care au supravegheat principalele artere din județ pentru a preîntâmpina excesul de viteză și neregulile comise de pietoni. Cum acești doi factori provoacă cele mai multe dintre accidentele grave înregistrate în ultimul timp în Neamț, polițiștii au avut ceva de lucru. „În cadrul acțiunii, au fost aplicate 290 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 36.212 lei, din care 177 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 28 pentru traversare neregulamentară“, a precizat ofițerul de presă.

12 nemțeni au rămas fără permis de conducere pentru o vreme, din care 4 pentru viteză, iar polițiștii rutieri au mai retras 5 certificate de înmatriculare și au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Acest gen de acțiuni continuă și în perioada următoare.

Cristina IORDACHE

< Articolul anterior
Sâmbăta băuților
Urmatorul articol >
A parcat în gardul școlii