Unde sunt aleșii nemțeni: Ioan Munteanu, șef la Comisia de agricultură, Eugen Țapu, vice-lider al senatorilor PNL

23/12/2016

Doi parlamentari nemțeni sunt reprezentativi în Legislativul României 2016-2020: deputatul Ioan Munteanu, aflat la cel de al patrulea mandat,și senatorul Eugen Țapu, la cel de al doilea.

Ieri, în Parlamentul României au, au fost constituite comisiile de lucru – 23 de comisii permanente, 7 comisii comune și 6 comisii speciale – la Senat și 21 de comisii permanente la Camera Deputaților.

Alegerea deputatului Munteanu (în unanimitate) ca președinte alComisiei pentru agricultură, silvicultură și servicii specifice era previzibilă, în contextul unei activități parlamentare dinamice. „Alegerea mea a venit ca urmare a unei decizii politice. Este un lucru normal care se bazează pe două argumente: sprijinul politic din partea președintelui Organizației Județene PSD Neamț, Ionel Arsene, în cadrul colectivului de decizie al partidului de la nivel național; experiența pe care am dobândit-o în această comisie de-a lungul a trei mandate de parlamentar“, a spus Ioan Munteanu, imediat după alegerea sa în funcția de președinte.

Eugen Țapu (PNL) a fost ales vice-lider al grupului de senatori PNL din Parlamentul României. Senatorul nemțean face parte din grupul celor 30 de senatori pe care Partidul Național Liberal îi are în Camera Superioară a Legislativului. Președinte este Mario Oprea.

Emilia Arcan (PSD) este membru al Comisiei pentru Comisia pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală și, de asemenea, membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții.

Cel de al treilea senator al Neamțului, Dan Manoliu, face parte din Comisia pentru transporturi și energie și Comisia pentru administrație publică și organizarea teritoriului.

La Camera Deputaților, Ciprian Șerban (PSD) este membru în două comisii, însă va putea să aleagă în luna februarie: Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor.

Alexandru Rotaru, deputat PSD, este membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură.

DănuțAndrușcă (PSD) este membru în Comisia pentru industrii și servicii, iar Neculai Iftimie (PSD) este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. (M.O.T.)