Un șofer iresponsabil urmărit de polițiști a lovit o fată pe trecerea pentru pietoni

18/06/2017

* Ionuț Florin Mironescu, în vârstă de 26 de ani, din Dobreni, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile *I-au fost prelevate probe biologice pentru a se stabili dacă a consumat substanțe interzise
Un tânăr din Dobreni a fost arestat sâmbătă, 17 iunie 2017, după ce a lovit cu mașina un pieton care traversa regulamentar, în zona Tribunalului Neamț, și apoi a fugit de poliție.
Ionuț Florin Mironescu, în vârstă de 26 de ani, a primit sâmbătă, la ora 16,30, mandat de arestare pe 30 de zile: „Dispune arestarea preventivă a inculpatului: Mironescu Ionuț-Florin, cercetat în dosarul nr. 2528/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, pentru comiterea infracțiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, prev. și ped. de art. 338 alin.1 C.P. pentru o perioadă de 30 zile începând cu data de 17.06.2017 până la data de 16.07.2017, inclusiv“, spune minuta de ședință.
El are la dispoziție 48 de ore pentru a contesta decizia.
Incidentul s-a petrecut vineri seara, la capătul unui comportament total iresponsabil din partea tânărului șofer, aflat la volanul unui BMW și sfidând ceilalți șoferi. Mai mult, el a pus în pericol pe ceilalți participanți la trafic prin manevrele la limita accidentului, în timp ce cobora bulevardul Traian în viteză, cu motorul turat la maxim și depășind de pe o bandă pe alta mașinile care-i ieșeau în cale. La ora 19:40 mai mulți șoferi au sunat la 112 și au sesizat „vitejiile“, astfel că imediat un echipaj de la Biroul Rutier Piatra Neamț a plecat la acest caz, existând suspiciunea că șoferul este băut ori sub influența substanțelor psihoactive. Polițiștii au identificat autoturismul oprit la semaforul roșu de la intersecția cu strada Privighetorii și șoferul a fost atenționat prin stație să tragă pe dreapta, însă nici gând să se conformeze. Tânărul a demarat în trombă, cu poliția după el, iar la trecerea pentru pietoni de pe bulevardul Decebal a lovit o fată de 16 ani care traversa strada regulamentar. Nu a-a oprit din cursa nebunească și a continuat depășind coloana de mașini oprite la culoarea roșie a semaforului. „După impact, conducătorul auto nu s-a oprit, ci și-a continuat deplasarea către Bicaz, echipajul de poliție oprind la fața locului pentru a acorda primul ajutor victimei. Imediat s-a luat măsura comunicării semnalmentelor autoturismului și a posibilelor avarii atât către echipajele în aflate în teren, cât și către unitățile de poliție limitrofe, fiind alarmat întreg efectivul Biroului Rutier Piatra Neamț“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.
După aproape două ore, timp în care polițiștii au făcut cercetări pentru depistarea fugarului, acesta a fost prins, tot în Piatra Neamț și adus la poliție. Mașina a fost găsită abandonată și ascunsă pe un drum forestier, la aproximativ 2 km de sfârșitul străzii Peste Punte. Șoferul a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ și i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a consumului de substanțe psihoactive. A fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, iar a doua zi a fost prezentat la parchet și la instanță.
Tânăra care a fost accidentată, Denisa Elena I., a suferit răni la mână și a fost transportată la spital, unde a fost operată de urgență.
Cristina IORDACHE

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. George 18/06/2017 la 19:54 -

    Lipsesc orele de educatie rutiera din scoli…Apoi si notele la puratere in scoli sunt prea generoase…Nu se laoca niciodata 6 la suta din PIB pentru educatie.Astea sun efectele sociale ale lispei de responsabilitate a guvernelor in ceea ce priveste educatia…