Un recidivist a sechestrat şi agresat sexual o copilă de 9 ani

30/07/2015

k9 vasiliu*Constantin Vasiliu locuieşte la câteva blocuri de victimă

* Direcţia pentru Protecţia Copilului Neamţ a luat atitudine în acest caz

Un nemernic abia eliberat condiţionat din închisoare a agresat sexual o copilă de 9 ani, din Târgu Neamţ.

Marţi seara, fata se juca în faţa blocului, când a fost ademenită de un bărbat şi dusă într-o locuinţă dintr-un bloc aflat la câţiva zeci de metri distanţă. Aici, nemernicul a încercat să aibă un raport sexual normal cu fetiţa, dar ea s-a apărat la timp, cerându-i să-i aducă un pahar cu apă. În timp ce individul era la bucătărie, copila a fugit din apartament şi a ajuns într-un suflet acasă unde a spus părinţilor ce a păţit.

Imediat, aceştia au sunat la poliţie, alertând oamenii legii asupra acestei situaţii. Zeci de echipaje de poliţişti cu ajutorul jandarmilor au pornit în căutarea agresorului, dispărut imediat ce şi-a dat seama că va fi căutat. După trei ore, nemernicul a fost găsit în pădurea din staţiunea Oglinzi, alergând să scape.

„Marţi, la ora 20,15, am fost sesizaţi în privinţa unei tentative de viol asupra unei minore de 9 ani, din oraşul Târgu Neamţ, iar după demararea cercetărilor suspectul a fost identificat şi în jurul orei 23,30 a fost depistat în pădure în zona Băile Oglinzi, încercând să se sustragă cercetărilor”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

Poliţiştii l-au reţinut şi l-au condus la audieri, iar în urma anchetei Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ a decis să fie prezentat la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Acuzaţiile aduse lui Constantin Vasiliu, de 28 de ani, din Târgu Neamţ, sunt grave – agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Constantin Vasiliu are toate şansele să petreacă ani grei după gratii, cu care de altfel el este obişnuit. La începutul acestei luni, el a fost eliberat condiţionat după ce a ispăşit o parte din pedeapsa de 4 ani închisoare pentru tâlhărie. Mai are un rest de 403 zile de executat, care se vor adăuga pedepsei ce-i va fi aplicată pentru această nouă faptă, dacă instanţa îl va găsi vinovat. Mare parte din viaţă şi-a petrecut-o printre infractori, devenind el însuşi o problemă pentru comunitate. Iar acum, o reală ameninţare publică. Ieri, după-amiază, a fost prezentat Judecătoriei Târgu Neamţ cu propunere de arestare preventivă. La finalul deliberărilor, magistraţii Judecătoriei Târgu Neamţ au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile. Constantin Vasiliu a contestat sentinţa, uzând de dreptul de a ataca o decizie a instanţei, astfel că pronunţarea finală asupra libertăţii acestuia va fi luată la Curtea de Apel Bacău.

Ieri, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ GASPC Neamț s-a autosesizat şi a deschis o anchetă.

“Specialiștii din cadrul Serviciului Abuz fac în acest moment demersuri pentru a stabili situația exactă a minorei, urmînd să acționeze în consecință. Chiar dacă agresiunea nu a avut loc, copilul va beneficia de consiliere psihologică dacă familia dorește acest lucru, iar reprezentanții DGASPC Neamț, în colaborare cu autoritățile publice locale de la domiciliul fetiței vor face evaluările specifice pentru a identifica potențialii factori de risc și pentru a stabili persoanele din cadrul familiei care să ofere suport minorei în depășirea traumei”, se arată în comunicatul instituţiei.

Cristina Iordache