Un octogenar prins cu tutun de contrabandă în mașină

08/04/2017

Un pietrean, de 81 de ani, a fost prins cu țigări de contrabandă în mașină.

Joi, în jurul orei 12:30, un echipaj poliție rutieră a oprit o mașină, pe strada Orhei din Piatra Neamț. La control, polițiștii au avut surpriza să găsească în portbagaj o cutie plină cu țigări rusești. „În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit că într-o cutie, din portbagajul mașinii, se aflau 64 de pachete de țigări din Republica Moldova, respectiv 1.280 de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă. Acestea au fost ridicate în vederea confiscării“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.
Bărbatul s-a ales cu dosar penal și este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia prevăzută și pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea
86/2006.
Anul trecut, polițiștii nemțeni au efectuat 144 de acțiuni pentru combaterea contrabandei și au depistat 69 de cazuri, fiind confiscate 14.325 pachete țigări, 26 litri alcool dublu rafinat și 10 litri de votcă. (C.I.)