Un nou subprefect – Vlad Ioan Angheluță

26/06/2013

subprefect (1)

*Daniela Soroceanu și-a luat în primire postul de secretar al județului câștigat prin concurs

 

Noul subprefect al județului Neamț este, începând de ieri, Vlad Ioan Angheluță. În fața directorilor instituțiilor de stat din Neamț, a consilierilor județeni și a presei, ieri, prefectul George Lazăr a procedat la investirea în funcție a noului său adjunct.

Mai întâi prefectul a citit Ordinul Premierului Victor Ponta prin care încetează mandatul de subprefect al Danielei Soroceanu și apoi pe cel prin care este numit în funcție târgnemțeanul Vlad Angheluță.

Noul subprefect a ținut apoi un scurt discurs în care, ca la Premiile Oscar, a ținut să mulțumească celor care l-au investit în funcție și au încredere în el. Angheluță a punctat apoi și rolul autorității în comunicare cu cetățeanul în acest vremuri tulburi și a sfârșit prin a spune că are inerente emoții.

Mai căliți în focul discursurilor, vicepreședinții Consiliului Județean, Emilia Arcan și Dan Manoliu l-au asigurat pe noul demnitar de sprijinul lor și i-au urat succes.

Având și rolul de moderator, prefectul George Lazăr și-a rezervat pentru sine ultimul discurs. I-a urat și el cele cuvenite noului numit și – într-un fel de șarjă amicală – a subliniat pentru reprezentanții CJ că speră ca, de acum încolo, colaborarea să fie și mai bună, mai ales că fostul subprefect (Daniela Soroceanu) și-a luat deja în primire postul de secretar al județului la Consiliul Județean.

 

CV de subprefect

 

La prima vedere, evoluția politico-administrativă a proaspătului subprefect este absolut fulminantă. Tânăr om de afaceri din Târgu Neamț, până acum un an era un necunoscut al mediilor politice. Surpriza a venit atunci când la alegerile locale a candidat independent pentru funcția de consilier local. Nu a convins, cele 200 de voturi obținute în Târgu Neamț fiind mult sub numarul de sufragii necesar pentru al transforma în ales al urbei.

În bătălia încrâncenată de la alegerile locale s-a auzit și varianta că ar fi fost vorba, de fapt, de o candidatură tip „iepure” (așa numiții candidați fără șanse prin folosirea cărora se rup voturi de la un candidat important în favoarea altuia). Cert e că în ciuda faptului că, oficial, funcțiile de prefect și sub prefect sunt, chipurile, apolitice (dar care reprezintă în teritoriu un guvern eminamente politic), inițiații știu că la Neamț „împărțirea” a fost prefect – de la PNL, subprefect – de la PSD.

Ori PSD a devenit în Neamț partidul care nu mai vrea funcții pentru soldații disciplinați și merituoși și atunci chiar avem un subprefect apolitic, ori între timp, fie și neoficial, Angheluță și-a agățat în cui independența de la locale.

Dar, până la urmă, cine e independent în cuget și simțiri precum un robot?

 

Daniel Vinca

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. elena 26/06/2013 la 10:54 -

    felicitari pentru noul subprefect !
    ramine de vazut daca dumnealui va schimba spre bine ceva in folosul legii si al cetatenilor si sa nu fie contaminat de vechea garda.
    cit despre doamna Soroceanu nu merita sa fie intr-o functie asa importanta , inainte de toate trebuie sa fii cinstit , onest si corect.
    din pacate dumneaeei nu si-a facut treaba corect in calitate de subperfect !