Un inventator vrea să breveteze „un dispozitiv de securitate antiaccident”

20/01/2015

inventator„Vă rog să mă ajutaţi să-i găsesc pe cei care să-mi dea mâna în această încercare de a breveta o idee românească”, ne-a abordat Ioan Bocancea, un inventator din comuna Popoleni, judeţul Neamţ, cu 4 brevete la activ, pe care l-am lăsat să ne explice în ce constă noua sa invenţie şi care este scopul acesteia.  Lui Ioan Bocancea i-a venit o idee pentru realizarea unui sistem de securitate a circulaţiei. Un dispozitiv de securitate antiaccident care s-ar putea monta pe maşini. Iar ca să-l realizeze şi să ceară brevet pentru acesta ar trebui să facă un efort financiar pe care actualmente nu şi-l poate permite.

„Sunt mulţi cei care strâng fonduri pentru cei fără casă, pentru victimele accidentelor, pentru operaţii în străinătate şi multe alte scopuri. Cred însă că există şi oameni care să fie sensibili la caritate în scopul încercării de a reduce numărul victimelor traficului auto. Românii vor fi cei care vor câştiga în primul rind. Sunt un creator cu rezultate demonstrabile în domeniul mecanic. Nu sunt în situaţia de a cere ajutor pentru că mi-ar lipsi ceva să supravieţuiesc sau să pot avea grijă de familia mea. Invenţiile în general nu aduc mare beneficiu celor care le realizează. Nici eu nu aştept mare lucru de la realizările mele decât în primul rând satisfacţia de a îmbunătăţi traiul aproapelui”, a subliniat Ioan Bocancea.

Inventatorul susţine că are nevoie de o sponsorizare de aproximativ 500 de euro şi de vreo 400 de lei pentru înscrierea la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Ioan Bocancea a ţinut să menţioneze faptul că nu doreşte banii în contul său. Sponsorizarea poate ajunge la cunoscutul inventator Ioan Stoian din Roman, care-l susţine în demersurile sale. Pentru relaţii privind acest proiect îndrăzneţ, Ioan Bocancea poate fi apelat la numărul de telefon 0753.958653.

Geanina NICORESCU