Un fumător a dat foc Vârfului Schitului de la Bâtca Doamnei

12/04/2017

Pompierii au fost alertați marți, 11 aprilie 2017, la ora 18:17, despre incendiul izbucnit în zona Vârful Schitului de la Bâtca Doamnei, din municipiul Piatra Neamț.

La locul indicat de apelant s-au deplasat 11 pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț și 11 salariați de la Ocolul Silvic Vaduri. „Forțele de intervenție au stins incendiul, în urma căruia au ars litieră și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp. Cauza probabilă a incendiului este fumatul în locuri nepermise“, a declarat sublocotenentul Adrian Gheorghe Rotaru, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Pericolul mare era ca flăcările să ajungă la pădure.

Tot marți, la Cotu Vameș a luat foc un grajd, tot din cauza fumatului în locuri nepermise. Nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman au acționat pentru stingerea incendiului, în care a ars adăpostul animalelor construit din lemn, pe o suprafață de circa 30 mp. O femeie de 48 ani a suferit un atac de panică și a fost asistată de echipajul de prim ajutor prezent la locul intervenției.

La ora 14:35, pompierii au fost chemați la un alt incendiu, produs la o locuință particulară în satul Pârâul Fagului, comuna Poiana Teiului. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat un ofițer și nouă subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială SMURD din cadrul Garda II Poiana Teiului. „În urma evenimentului au ars bucătăria de vară, construită din lemn, pe o suprafață de circa 24 mp, s-au degradat circa 2 mp din adăpostul de animale, 6 mp perete locuință, bunuri de uz casnic depozitate în bucătărie. Proprietara a suferit un atac de panică fiind asistată de echipajul de prim ajutor prezent la locul intervenției“, a precizat aceeași sursă.

Incendiul a fost provocat de curățenia de primăvară. (C.I.)