Un bărbat şi o femeie au murit îngheţaţi

29/11/2013

ambulanta

Primele victime ale frigului

Temperaturile foarte scăzute au făcut deja două victime în judeţul Neamţ: un bărbat, a cărui identitate nu a fost stabilită încă, şi o femeie din comuna Pipirig. Bărbatul a fost găsit, miercuri seara, în jurul orei 21,30, într-o staţie de troleibuz din comuna Dumbrava Roşie. Era inconştient şi o ambulanţă l-a transportat la spital, unde medicii au constatat că avea temperatura de 21 de grade. Timp de aproape trei ore, personalul de la urgenţă a încercat să-l încălzească şi să-i stabilizeze funcţiile vitale. Temperatura corpului a crescut cu două grade, dar inima a cedat. La ora 0,30, medicii au declarat decesul. Poliţiştii trebuie să stabilească acum cine este bărbatul. După aspectul neîngrijit şi greutatea mică (nu pare să fi avut mai mult de 50 de kilograme) este posibil să fie un om al străzii, după care nu plânge nimeni.

Ieri dimineaţă, la ora 8, poliţiştii din Pipirig au fost anunţaţi că pe strada Morii, pe malul Ozanei, este o femeie moartă. Agenţii au stabilit că este vorba despre Doriţa G. (66 de ani) din satul Stânca, o femeie care obişnuia să colinde cârciumile. Asta a făcut şi miercuri seara şi probabil că a băut mai mult decât putea duce. A căzut în drum spre casă şi, spre ghinionul ei, nu a găsit-o nimeni la timp. Cadavrul a fost examinat şi nu avea nici un fel de semne de violenţă, iar medicul legist a opinat că, cel mai probabil, decesul s-a produs prin hipotermie. După efectuarea necropsiei se va stabili cu certitudine cauza morţii.

C.M.

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Cerasela Platz 30/11/2013 la 22:35 -

    Oamenii strazii sunt asemeni copiilor, chiar si mai vulnerabili deoarece sunt foarte putine locuinte sociale, unde acestia, sunt ajutati sa traiasca permanent, din pacate. Am speranta ca acesti doi oameni care au murit de frig vor fi inmormantati crestineste.
    Dumnezeu sa le odihneasca, sa le binecuvanteze sufletele chinuite. Dumnezeu sa-i ierte.