Trei pietoni accidentaţi într-o singură zi

13/10/2016

grav accident smurd*Poliţia recomandă şoferilor atenţie sporită şi adaptarea la vremea ploioasă

Trei pietoni au fost accidentaţi marţi, pe fondul neatenţiei şoferilor şi a neadaptării modului în care aceştia au condus pe carosabilul ud.

Un ieşean care mergea pe marginea drumului, la Pipirg, a fost lovit de o maşină ce a ieşit de pe carosabil, într-o curbă. La ora 8,25, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe DN 15B, la Pipirig, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui bărbat. Din primele cercetări efectuate la fața locului, se pare că în timp ce un bărbat de 46 de ani, din Iași, conducea un autoturism pe DN 15B şi se deplasa spre Târgu Neamţ, nu ar fi adaptat viteza într-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă, moment în care a surprins şi accidentat un bărbat de 45 de ani, care circula pe acostament, informează inspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ. Rănitul, din localitatea Şipote (Iaşi), a fost transportat la spital şi internat în secţia ortopedie, cu politraumatisme.

Un alt pieton a fost accidentat la Ţibucani, polițiștii stabilind că în timp ce un bărbat de 38 de ani, din Iași, conducea o autoutilitară pe DJ 155I, având direcţia de mers Tupilaţi – Târgu Neamţ, a surprins şi accidentat un bărbat de 63 de ani, din localitate, care se deplasa pe partea carosabilă.

La Dumbra Roşie, în jurul orei 14,30, o femeie a fost accidentată pe trecerea pentru pietoni. ,,Din primele cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 77 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe DN15, a surprins și accidentat o femeie de 43 de ani, din Dumbrava Roșie, în timp ce aceasta traversa drumul pe trecerea pentru pietoni semnalizată și marcată corespunzător”, a precizat aceeaşi sursă. În toate cazurile, polițiștii au testat conducătorii auto, iar rezultatele au fost negative, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cristina IORDACHE

*ALEGE VIAŢA! CONDUCEŢI PRUDENT PE TIMP PLOIOS!

Poliţia Neamţ face câteva recomandări participanţilor la trafic în aceste zile cu avertizări meteorologice:

– Pentru o călătorie în siguranţă, vă recomandăm să conduceţi prudent, să adaptaţi continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să luaţi în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este umed.

– Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

– Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm

şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

– În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

– Recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de

autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

– Recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.