Trei incendii de la coșurile necurățate

11/01/2017

Trei incendii s-au produs luni, 9 ianuarie, din cauza coșurilor de fum necurățate ori amplasate prea aproape de materiale inflamabile.

Prima dată pompierii au fost chemați la ora 8:44 să intervină la stingerea incendiului izbucnit la acoperișul unei locuințe din localitatea Târgu Neamț. „La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, care au stins incendiul în urma căruia au ars aproximativ 2 mp din planșeul locuinței. Cauza probabilă a incendiului este coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Ulterior, la ora 14:57, tot pompierii târg-nemțeni au intervenit la stingerea incendiului pornit de la coșul de fum plin de funingine al unei case din comuna Țibucani. Au acționat 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Noaptea, la ora 20:31, a fost anunțat alt incendiu la acoperișul unei case din localitatea Curechiștea, comuna Grumăzești. Aici au acționat alți 5 subofițeri cu o autospecială de capacitate medie, tot din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, care au stins incendiul în urma căruia a ars doar funinginea din interiorul sobei și al coșului de fum. (C.I.)