“Trebuie anulat permisul pentru părăsirea locului accidentului!”

24/09/2013

moisii

Deputatul Moisii amendează noul Cod Rutier:
*Acest gest ascunde alte fapte, cum ar fi consumul de alcool sau șofatul fără permis, consider fostul șef al Poliției Rutiere

Deputatul nemțean Constantin Moisii dorește o corectare a proiectului de Cod Rutier aflat în dezbatere publică. Spre deosebire de alți parlamentari, Moisii are amendamente bazate nu doar pe părerile alegătorilor ci, ca fost șef de Poliție Rutieră, se bazează și pe propriile observații dar și pe argumentele foștilor săi colegi, aflați încă în activitate.
Unul din punctele unde Moisii cere o reanalizare – propunere pe care deja a făcut-o, în cadrul unei declarații făcute în Plenul Camerei Deputaților pe acest subiect – este cel referitor la părăsirea locului accidentului. Spre deosebire de unii parlamentari care din motive populiste cer doar micșorarea sancțiunilor, pe acest subiect, deputatul nemțean solicită o înăsprire a pedepsei: ”Părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție ascunde, de regulă, alte fapte în sarcina persoanei în cauză (lipsa permisului de conducere, consumul de alcool sau alte substante etc), de aceea propun a se prevedea pedepse mai drastic, inclusiv anularea permisului de conducere”.
Constantin Moisii cere sancțiuni mai dure și în cazul unor categorii de infracțiuni rutiere: ”Pentru faptele de natura penală comise cu vinovație trebuies înăsprite pedepsele și anularea permisului de conducere, în special în situațiile în care încălcările normelor rutiere au fost flagrante și s-au soldat cu victime omenești”.
Deputatul PPDD-ist nu este chitit doar pe sancțiuni mai aspre, el propunând ca în cazurile abaterilor minore legea să fie mai indulgentă. În opinia acestuia, sancțiunile dure date otova pot avea și consecințe negative. ”Propunerile cu privire la perioadele de suspendare a dreptului de a conduce autovehicole pe drumurile publice sunt mult prea mari, și ar trebui diferențiate în funcție de persoana în cauză (șofer profesionist sau amator) precum și de gravitatea și repetabilitatea încălcărilor codului rutier. Perioadele lungi de suspendare propuse duc la deprofesionalizarea și pierderea deprinderilor practice a conducătorilor auto în cauză”, spune acesta.
Constantin Moisii nu este de acord nici cu cuantumurile propuse pentru amenzi, pe care le consider exagerate în comparație cu veniturile majorității conducătorilor auto din România.

Daniel VINCA

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. gelu cracana 24/09/2013 la 9:30 -

    un alcolic da sfaturi soferilor.
    cind era sef la judet umbla numai beat.