Toată lumea scoasă la deszăpezire

05/12/2014

toti la deszapezireZeci de sesizări au ajuns la Primăria Piatra Neamț, în ultimele zile. Majoritatea persoanelor care le-au semnat au a sesizat un singur lucru: orașul este plin de zăpadă, în special trotoarele și trecerile de pietoni. Primăria a mobilizat toate forțele ca să curețe zăpada, iar la muncă au fost scoși inclusiv beneficiarii de ajutor social. Nici polițiștii de la Locală nu stau degeaba: bat din poartă în poartă și cer oamenilor să-și curețe trotuarele din fața caselor și cele care mărginesc blocurile delocuințe. Dacă nu se conformează aceștia riscă amenzi.

”Facem ce putem. Am suplimentat numărul celor care îndepărtează zăpada, pe lângă echipele de la Salubritas și Publiserv fiind scoși pe străzi și trotuare beneficiari de ajutor social. Aceștia asigură deszăpezirea manuală în zonele unde nu pot intra utilajele, cum e cazul Curții Domnești. Nemulțumiri mai există, dar mai mutl de atât nu avem ce face. Important este cum va evolua vremea de-acum încolo, pentru că lupta cu nămeții poate fi de durată. Interesul nostru este să reușim să ținem ritmul și să diminuăm disconfortul creat în trafic, atât pietonilor, cât și conducătorilor auto”, a declarat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.
”Noi le punem în vedere proprietarilor că au sarcina de a
curăța trotuarele din zona în care locuiesc. Facem asta prin
intermediul asociațiilor de proprietari. La fel procedăm și cu socieătțile comerciale și cu persoanele fizice care locuiesc la case particulare. În baza HCL 7/2010, fiecare are obligația de a îndepărta zăpada de pe trotuare și din fața locuințelor. Deocamdată nu am dat amenzi celor care nu s-au pus pe treabă. Doar atenționăm și urmărim să facem muncă de prevenire și informare, dar dacă nu vom avea succes cu vorba bună, vom trece la aplicarea de sancțiuni, așa cum s-a întâmplat și în iarna trecută”, a declarat Eugen Pancu, directorul Poliției Locale Piatra Neamț.
Conform hotărârii Consliului Local Piatra Neamț cine nu își curățî zăpada din fața casei, a sediului de firmă sau din zona asociațiilor de proprietari, riscă amenzi cuprinse între 300 și 1.500 de lei.

 

IRINA ȘTEFĂNESCU