Țevile de apă au înghețat, la liceul din Horia

12/01/2017

Cu o zi înainte de reluarea cursurilor, la Liceul ,,Ion Ionescu de la Brad“ din comuna Horia au înghețat conductele cu apă. Conducerea școlii s-a consultat cu primăria și s-a decis să se apeleze la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, care poate aproviziona cu apă instituția, ca soluție de avarie. „Marți, 10 ianuarie 2017, la ora 12, doi subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman au executat o misiune de transport apă menajeră la Liceul «Ion Ionescu de la Brad» din comuna Horia, solicitare cauzată de înghețarea rețelei de alimentare cu apă a obiectivului“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Problema de fond rămâne deocamdată să fie rezolvată, iar apa dusă de pompieri poate fi folosită doar la grupurile sanitare, întrucât este menajeră, nu potabilă.

Lebădă rănită de un pescar

Pompierii pietreni s-au deplasat marți seară la Bălănești, după ce un localnic a anunțat că este o lebădă rănită pe iaz.

La locul solicitării s-au deplasat 5 subofițeri cu o autospecială de scafandri și o barcă, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. „Ajunși la locul intervenției, pompierii au procedat la prinderea lebedei și la scoaterea unui cârlig de pescuit prins în ciocul păsării“, a precizat aceeași sursă.

Persoană găsită moartă de pompieri

Marți, 10 ianuarie, pompierii au fost chemați prin apel la 112, înregistrat la ora 16:54, ca să deblocheze un apartament din Roman, din cauză că proprietarul nu răspunde la ușă.

La adresa indicată s-au deplasat 5 subofițeri cu o autospecială, din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, care au deblocat ușa apartamentului. „Înăuntru a fost găsită o persoană decedată“, a precizat sursa citată. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă.

Misiuni zilnice după oamenii fără adăpost

Militarii ISU Neamț fac zilnic patrulări pe străzi pentru depistarea persoanelor fără adăpost.

Misiunea a continuat marți, 10 ianuarie, în intervalele orare 19-21, când echipaje din cadrul subunităților de intervenție au efectuat misiuni de patrulare în municipiile Piatra Neamț, Roman și orașul Târgu Neamț pentru identificarea persoanelor fără adăpost în vederea preluării și transportului către spațiile special amenajate de autoritățile locale.

Oamenii au parte de condiții care îi feresc de efectele gerului și sunt cazați pe timpul nopții, primesc hrană caldă, pot face duș și au un pat pentru odihnă.

Cristina IORDACHE