Tânăr prins la două zile după ce a jefuit din două mașini

08/01/2017

Polițiștii criminaliști din cadrul Poliției municipiului Roman au prins, la numai câteva zile de la faptă, pe un tânăr suspectat că a spart două mașini și a furat ce a găsit mai de valoare.

În urma unei acțiuni organizată sâmbătă, 7 ianuarie, pentru prinderea persoanelor care comit furturi de și din auto, a fost identificat tânărul, în vârstă de 20 ani, din comuna Răucești, dar care locuiește fără forme legale în municipiul Roman. „Din cercetări a rezultat faptul că este autorul a două furturi din auto comise în noaptea de 3 spre 4 ianuarie 2017, în care a sustras bunuri în valoare de 4.800 lei, prejudiciu ce nu a fost recuperat“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Alexandru Ionuț Cașter tocmai fusese eliberat din penitenciar la finele anului trecut, el fiind condamnat înainte de a împlini 18 ani, tot pentru furturi. Polițiștii l-au prezentat în aceeași zi instanței cu propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Roman a admis propunerea. „În temeiul art. 223 alin. 2 teza a II-a din noul Cod de procedură penală (NCPP) și art. 225 NCPP dispune arestarea preventivă a inculpatului Cașter Alexandru Ionuț, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de furt calificat (…), în dauna persoanelor vătămate J.V.C. și N.V.C., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07 ianuarie 2017 și până la data de 05 februarie 2017“, se arată în minuta de ședință. Decizia de arestare nu este definitivă, suspectul putând să conteste măsura. (C.I.)