Sute de joburi vacante în străinătate

20/06/2016

asistent comunitar*Nemțenii pot alege din cele 540 de joburi oferite de rețeaua europeană EURES

În această perioadă, angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 540 locuri de muncă vacante. În Germania, nemțenii au aceste oportunități de încadrare: 15 factori poștali, 15 electricieni în construcții, 12 șoferi profesioniști, 12 mecanici de instalații sanitare de încălzire și aer condiționat, 10 educatoare, 5 brutari, 5 lăcătuși mecanici, 4 dezvoltatori aplicații IT, 4 asistenți medicali, 3 asistenți medicali geriatrie și 3 muncitori necalificați în industria prelucrării metalelor. Tot aici, mai sunt următoarele posturi: 3 instalatori instalații încălzire, 3 muncitori necalificați în industria metalică (galvanizare), 3 instalatori instalații apă și gaz, 2 coordonatori Departamentul Planificare Financiară, 2 visual designeri, 2 tâmplari (alternativ dulgher), 1 sudor MAG, 1 asistent medical în pediatrie și un post Go Backend Developer.

În Marea Britanie, rețeaua EURES oferă 125 de slujbe, respectiv 65 îngrijitori persoane la domiciliu, 55 îngrijitori persoane și 5 operatori CNC.

Și Italienii ne dau de lucru. E vorba de 30 asistenți medicali și tot atâția îngrijitori de persoane. Firmele din Cehia au vacante 50 de locuri: 20 operatori mașini unelte, 15 șlefuitori/pilitori, 10 șoferi profesioniști camion și 5 tractoriști. Și în Suedia există 45 de locuri de muncă pentru români, respectiv 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto și 10 tinichigii auto.

Pentru nemțenii interesați să muncească în Slovenia, firmele străine dispun de 45 de posturi: 30 șoferi autocamion transport internațional, 7 îngrijitori persoane/infirmieri și 5 sticlari. Și în Austria se găsește de lucru, respectiv 7 tâmplari, 5 zidari, 5 operatori mașini cu laser, 5 electricieni, 4 magazioneri, 3 geamgii/dulgheri și un ofițer proiecte europene.

Lituania a oferit 27 de joburi: 20 asfaltatori, 5 tehnicieni electricieni, 1 tehnician mecatronist și 1 inginer mase plastice.

Și bulgarii ne pun la dispoziție 20 de locuri, respectiv 10 operatori rețea de telefonie mobilă, 10 operatori în industria de prelucrare a lemnului. Nemțenii interesați să plece la muncă în îndepărtata Finlanda, au la dispoziție următoarele slujbe: 10 măcelari și 2 dezvoltatori software.

O altă țară nordică dispusă să primească forță de muncă este Norvegia. Acolo e nevoie de 2 doctoranzi cercetători comportament uman complex, 2 doctoranzi cercetători în inteligență artificială, 1 doctorand în IT și 1 doctorand cercetător etică organizațională.

Angajatorii belgieni ne oferă 6 locuri de muncă, pentru 4 lucrători/operatori în producție și 2 operatori producție. Spania are liber un post de maseur, iar Franța, un post de lucrător în hotel.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot prezenta la sediul agenției județene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau reședință, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

V.ANDRIEȘ