Spitalul Județean a primit acreditarea!

30/03/2016

Spitalul Judetean (2)Prin ordin al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, cea mai mare unitate sanitară cu paturi din județ a primit acreditarea. Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a primit încadrarea în categoria „Nivel acreditat“. Acest succes a fost precedat de o muncă complexă, realizată de întregul personal.

Reprezentanții celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ au făcut investițiile necesare și au îndeplinit cerințele Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor. Fonduri au fost obținute atât de la Consiliul Județean Neamț, cât mai ales prin finanțări obținute prin Banca Mondială și Ministerul Sănătății.

Au fost reabilitate secții ale spitalului, s-au făcut achiziții de echipamente și aparatură medicală modernă și au fost implementate proceduri și protocoale în „litera legii“. Foarte multe probleme au fost rezolvate în timp record, până la anunțata vizită a comisiei. Așa cum era de așteptat, comisia de acreditare a verificat mai ales condițiile oferite bolnavilor. Un punct forte în acordarea acreditării l-a constituit, fără echivoc, dotarea cu aparatură, de subliniat Tomograful, având în vedere că unitatea medicală este un spital județean de urgență.

Geanina NICORESCU