Spiritul Crăciunului pe străzile Romanului

30/10/2013

roman2

Pentru ca frigul şi zăpada să nu zădărnicească operaţiunile de montare a instalaţiilor de beculeţe multicolore ce vor lumina în mod feeric nopţile sărbătorilor de iarnă, în municipiul Roman s-a pornit în această săptămână operaţiunea de montare a ghirlandelor specifice Crăciunului.

Romaşcanii au observat  că echipele de meşteri ale primăriei au început escaladarea stâlpilor pentru iluminatul stradal şi au montat vechile instalaţii pentru ca, până la începerea postului Crăciunului, această operaţiune să fie terminată.

Tot oraşul va fi aranjat pentru a fi luminat feeric astfel încât partea promisă de politicieni în fiecare campanie electorală să fie rezolvată, şi anume partea de circ iar cea referitoare la pâine va rămâne la latitudinea şi buzunarul fiecăruia sau agățată în speranța creșterii PIB și a nivelului de trai de către guvernanți.

Speranţe pentru a căpăta obişnuita pomană electorală se întrezăreşte în mod optimist pentru anul viitor care, din fericire pentru haitele de votanţi la comandă, este un an electoral. Votanţii cu foame-n gât mai strâmbă din nas în mod artistic atunci când pe stâlpul din dreptul locuinţei lor apare aceeaşi lumânare stilizată din ghirlandă luminoasă cerând meşterilor de la primărie ce le monteză să aleagă un alt model pentru această iarnă.

Faptul că sunt aceleaşi ghirlande de aproape două campanii electorale în urmă face ca opţiunea pentru votul ce va fi dat anul viitor să fie analizată temeinic (doar până la primirea primei brichete electorale). Aşadar pe străzile frumosului oraş muşatin căldura specifică verii face casă bună cu atmosfera de Crăciun ce se conturează pe fiecare stălp în mod multicolor!

 

Dan VASILIU