Șofer proiectat afară din mașina care s-a răsturnat și a luat foc

11/04/2017

Un șofer a intrat cu viteză într-o curbă, pe DJ 156A, și s-a răsturnat pe câmp, în afara localității Girov, marți, 11 aprilie, în jurul orei 4. În urma impactului, șoferul a fost proiectat pe asfalt, iar mașina a luat foc. El era singur în mașină.

Au fost alertați polițiștii și pompierii, la locul accidentului ajungând 10 pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. „Ajunși la locul intervenției, pompierii pietreni au constatat că proprietarul autoturismului, un bărbat de 37 ani, se afla întins pe carosabil la circa 15 metri de autoturism; a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență Neamț. Victima a suferit multiple traumatisme din cauza ieșirii în afara carosabilului cu autoturismul. În urma evenimentului, autoturismul a ars în totalitate. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost scurgerile de lichide combustibile (motorină)“, a declarat sublocotenentul Adrian Gheorghe Rotaru, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Polițiștii care au intervenit pentru salvarea de vieți și cercetarea la fața locului au stabilit, din primele verificări, că „în timp ce un bărbat de 37 de ani, din Borlești, conducea un autoturism pe DJ 156A, pe sensul de mers Girov – Roznov, într-o curbă ușoară la dreapta, pe fondul vitezei neadaptate, a pătruns pe sensul opus de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe terenul agricol, fiind singur în autoturism. În urma accidentului, autoturismul a luat foc și a ars în totalitate“, potrivit inspectorului Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Șoferul a suferit mai multe traumatisme la cap, la față, torace și abdomen și o coastă ruptă și a fost internat în secția Ortopedie a spitalului județean. Polițiștii nu au putut să-l testeze alcoolscopic, din cauza rănilor, dar i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. (C.I.)