Șofer cu 1,25 mg/l concentrație alcoolică, în acest week-end

11/07/2017

*Un pietrean a coborât din mașină și a luat-o la fugă, după ce a fost oprit de poliție

În acest wee-end, cinci șoferi au fost depistați în trafic, conducând sub influența alcoolului.

Cea mai mare concentrație în aerul expirat a fost de 1,25 mg/l, iar cei cinci șoferi băuți au fost identificați în nici 24 de ore. „În seara zilei de 8 iulie 2017, la ora 19,10, polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurala Gârcina au oprit în trafic o femeie de 47 de ani, din Piatra Neamț, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15 C, în localitatea Dobreni. Cea în cauză a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, deși emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Județean de Urgenta Piatra Neamt, în vederea recoltării probelor biologice, însă a refuzat și această procedură”, a declarant inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț. Un alt conducător auto, surprins în trafic de polițiști, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta a fost depistat în flagrant, în jurul orei 20,40, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15C, în localitatea Dobreni, având dreptul de a conduce suspendat.

La ora 22,20, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Izvoare, au observat în trafic, pe strada Florilor, un autoturism al cărui conducător auto a oprit şi a părăsit autoturismul, încercând să se sustragă de la control. Acesta a fost prins și identificat în persoana unui bărbat de 37 de ani, din Piatra Neamț, care emana halenă alcoolică. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv și l-au condus la Spitalul Județean Neamț pentru recoltare de probe biologice, însă a refuzat prelevarea de probe în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat sursa citată.

În noaptea de 9 spre 10 iulie, la ora 00,26, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au oprit un autoturism, pentru control, în localitatea Tupilaţi, pe DJ 208G. Conducătorul auto, un tânăr de 26 de ani, din Războieni, emana halenă alcoolică și a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv. Un alt tânăr aflat sub influența alcoolului a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe str. Primăverii din municipiul Roman. Polițiștii rutieri l-au testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi conducători auto au fost conduși la unități medicale, unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În toate cazurile cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor la regimul rutier.

Cristina IORDACHE