Slujbe bine plătite în străinătate

14/06/2016

EURES1*O firmă angajatoare oferă instruire, ajutor pentru găsirea unei locuințe, deschiderea unui cont bancar, precum și mașină de serviciu *Durata contractului va fi pe o perioadă nedeterminată

Firmele britanice continuă să fie principalele furnizoare de locuri de muncă pentru românii care vor să muncească legal, prin rețeaua EURES. Pe lângă numărul mare de oferte de joburi, angajatorii străini nu sunt zgârciți nici când vine vorba de plata salariilor, care sunt destul de consistente, în cazul de față 2.500 de euro. În plus, cei 40 de candidați care vor lucra ca îngrijitori de bătrâni vor beneficia de instruire, ajutor pentru găsirea unei locuințe, deschiderea unui cont bancar, precum și mașină de serviciu. Firma ALPENBEST Ltd asigură 28 de zile de concediu de odihnă. Viitorii lucrători, își vor desfășura activitatea în Kingston, Surbiton, New Malden, Raynes Park, Wimbledon, Epsom, Banstead, Ewell, Worcester Park, Stanwell, Staines, Ashford, Shepperton, Sunbury, Walton On Tames, Weybridge, Hersham, Esher și Molesey, Th.

Ca atribuții de serviciu, nemțenii interesați, vor oferi servicii de îngrijire a persoanelor adulte la domiciliul acestora, asistarea la activitățile zilnice, respectiv spălat, îmbrăcat, prepararea și servirea mesei, cumpărături, curățenie și alte activități. Programul de lucru va fi variabil, între orele 7 și 22, câte 7-10 ore pe zi, respectiv 45-55 ore pe săptămână. Pentru aceste slujbe, angajatorul străin cere permis de conducere, experiență, nivel de studii învățământ obligatoriu și cazier judiciar curat. Totodată, candidații acestor posturi trebuie să vorbească și limba engleză, nivel B1. Durata contractului va fi pe o perioadă nedeterminată. CV-urile se vor trimite în limba engleză, la adresa de e-mail: hr@alpenbestcare.co.uk.

Data limită de depunere a CV-urilor este 31 decembrie 2016.

În afară de aceste posturi, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin rețeaua europeană EURES, mai dispune de 5 locuri vacante ca tehnician electrician. Joburile se găsesc în Lituania, la firma A. Žilinskis & Co, din localitatea Kaunas. Compania are 25 de ani de experiență în domeniul construcțiilor. Postul presupune instalarea de cabluri electrice pe întreg teritoriul Lituaniei.

Pentru acest job, candidații trebuie să aibă studii tehnice superioare (de preferat în domeniul electric), experiență în domeniu constituie un avantaj. Se mai cere certificat medical care să ateste posibilitatea de a lucra la înălțime și vorbirea limbii engleze sau ruse. Salariul primit va fi de 800 de euro. Angajatorul asigură și cazare. Durata contractului va fi pe o perioadă nedeterminată. CV-urile se vor trimite completate în limba engleză, la următoarea adresă e-mail: Goda.Maciuleviciene@ldb.lt și la adresa laura.toporascu@vs.anofm.ro, până la data de 31 august 2016.

V. ANDRIEȘ