Siguranța rutieră încheie „Săptămâna prevenirii criminalității“

08/04/2017

Trei evenimente au fost organizate în ultima zi a campaniei „Săptămâna prevenirii criminalității“, dedicată siguranței rutiere.

Polițiștii rutieri au derulat activități de prevenire și informare cu privire la principalele cauze generatoare de accidente pe raza județului Neamț. În jurul orei 9:30, în localitatea Roznov, polițiștii au distribuit 50 de veste reflectorizante și pliante cu recomandări bicicliștilor și conducătorilor de atelaje hipo, pentru prevenirea implicării acestor participanți la trafic în accidente rutiere.
Ofițerul de prevenire a derulat o activitate cu elevii de clasa I de la Școala Gimnazială „Elena Cuza“ din municipiul Piatra Neamț. Micuții au aflat tot ce pot face pentru siguranța proprie și apoi au fost provocați la un concurs de întrebări și răspunsuri. „Tematica acestuia a fost siguranța elevilor atunci când circulă în calitate de pietoni pe drumul de acasă spre școală și de la școală spre casă, ori atunci când sunt lăsați singuri la domiciliu sau la joacă. «Povestea unui copil prevenit», «Cum să fiu un pieton isteț» sau «Familia, Poliția, Școala mă protejează» au fost câteva din materialele dezbătute într-o manieră și un limbaj adaptat vârstei celor mici, aceștia parcurgând întrebările din chestionar într-un timp foarte scurt și fără greșeli“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.
La final, elevii au primit câte o insignă de polițist junior și un pliant cu recomandări utile și adaptate vârstei lor.
Ultima activitate a avut loc pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț. Polițiștii rutieri i-au invitat pe pietreni la un exercițiu de simulare a stării de beție organizat în colaborare cu Agenția Națională Antidrog. Cei care au dorit să încerce o alcoolemie de 1,5 la mie, adică starea de ebrietate, au purtat ochelarii speciali care simulează ebrietatea și astfel au experimentat modul în care alcoolul afectează percepția și poate duce la accidente de circulație. (C.I.)