Sfaturi pentru grădină: florile care țin toată vara

08/04/2017

*Foarte colorate, ușor de întreținut

Florile sunt o bucurie, indiferent de anotimp! În grădină le poți admira din primăvară până și toamna târziu, în funcție de specie. Daca vrei să ai parte de flori cât mai mult timp, optează pentru cele care au o perioada de înflorire îndelungată. Vă prezentăm câteva din florile care țin toată vara și care te vor face să petreci momente plăcute și de relaxare în gradină.

*Brumărelele sunt ușor de recunoscut, datorită formei rotunde sau de ciorchine a mănunchiului de flori. Petalele au culori roz, violete, roșii și albe. Brumărelele înfloresc dacă sunt plantate la soare sau în zone parțial umbrite. Daca vei respecta această regulă, le vei feri de boala cauzată de umiditate, soarele fiind o soluție în combaterea ei.

*Margaretele te vor bucura ori de câte ori le vei privi. Dacă le vei cultiva într-un sol cu pH neutru, într-o zonă cu multă iarbă și dacă vei avea grijă să folosești un insecticid cu spectru larg, te vei bucura de inflorescențele lor de un alb strălucitor vreme de mulți ani. Odată cu venirea frigului ele se vor usca, dar în anul următor vor reveni la viață.

*Crăițele sunt flori de forma unor globuri galbene sau cărămizii, care înfloresc toată vara. Adoră soarele și pământul bine drenat, se pot planta alături de alte flori.

*Petuniile sunt flori multicolore care înfloresc toată vara. Petuniile cresc sub forma unor tufe sau a unor tufișuri-cascadă, pe care le poți planta în ghivece decorative.

Petuniile trebuie să beneficieze de cât mai multă lumină și de un sol cu un drenaj bun. Este foarte important să le ferești de acțiunea vântului.

*Gladiolele sunt flori ușor de întreținut, care vor umple grădina de culoare. Nuanțele sunt numeroase, de la alb și roz delicat până la roșu închis, violet, galben și portocaliu. Petalele unor gladiole prezintă treceri de la o culoare la alta.

Este important ca gladiolele să udate suficient, fiind plantate într-un sol cu drenaj bun și bogat în humus.

*Lavanda este una dintre florile cele mai delicate pe care le poți cultiva în gradină. Inflorescențele au culori diverse, de la alb până la albastru și violet. Solul trebuie să aibă pH neutru, iar locul ales să aibă multă lumină. Vei avea grija sa tai tufișurile după înflorire, pentru a păstra forma rotundă, bucurându-te de lavandă în fiecare an.

*Florile de piatră (Portulaca gradiflora) sunt originare din zonele aride ale Americii de Sud. Tulpinile sunt târâtoare, iar frunzele suculente și cilindrice. Florile au culori diverse, de la roșu și roz până la galben și alb.

Grație climatului din care provin, florile de piatră tolerează ariditatea, daca vrei să te bucuri de culorile lor minunate este indicat să uzi regulat solul.

*Cârciumăresele te vor încânta din iunie până în octombrie, dacă le alegi pentru a decora grădina. Culorile inflorescențelor sunt puternice și acoperă o gamă largă, de la galben până la vișiniu. Cârciumăresele sunt iubitoare de lumină, dar tolerează și semiumbra, fiind indicat să se evite udarea excesivă.

*Verbina este o planta de ale cărei flori colorate într-o nuanță plăcută de violet te poți bucura toată vara. Verbina poate supraviețui în condiții de umiditate scăzută, dar este important să folosești periodic îngrășăminte pentru sol.

*Salvia este folosită în gastronomie și în medicina naturistă. Înflorește toată vara și nu este pretențioasă, preferând zonele însorite ale grădinii. Când o cultivi, poți alege varietatea dorită. Tufișurile vor fi înlocuite după patru ani.