Șeful PNL Piatra Neamț, atac fără precedent la PSD

08/04/2017

În prima sa conferință de presă de președinte ales al organizației municipale PNL Piatra Neamț, Dragoș Chitic a ieșit din limitele obișnuite ale discursului său politic și administrativ și a lansat către PSD un atac din care nu a lipsit din aproape nici o frază cuvintele „dezastru“, „distrugere“, „degradare“.

Nici în campania electorală când miza era uriașă nu s-a mobilizat liderul PNL atât de bine, însă ultimele hotărâri luate în Consiliul Local, unde își vede mai multe proiecte blocate și unde a pierdut și o parte din personalul cabinetului său, l-au supărat, se pare, suficient. „Este vizibil faptul că tot ceea ce este condus acum de PSD la nivel local funcționează prost: Spitalul Județean – gândaci, bolnavi umiliți de către o parte din personalul Spitalului, nu toți; societatea Apaserv – avarii foarte dese, preț mare la apă; societatea Troleibuzul – în prag de faliment; Teatrul Tineretului – subfinanțat, în imposibilitatea de a-și continua festivalurile cu tradiție, iar lista poate continua. Domnilor și doamnelor din PSD, chiar vreți să ne distrugeți orașul? Noi ne luptăm să avem un oraș verde, cu un transport public nepoluant, vorbim de smart-city, iar PSD-ul ne scoate de pe trasee singurul mijloc de transport ecologic, troleibuzele. Tot ce este condus de PSD la nivel local se degradează, iar cetățenii sunt cei care au de suferit. Îi anunț că nu le vom permite să ne distrugă orașul“, a declarat Dragoș Chitic.

O altă declarație, care ar fi mers foarte bine înainte de alegerile locale și care acum e cam tardivă: „PSD simte că nu ar putea să obțină vreo dată funcția de primar la Piatra Neamț și joacă murdar, poate – poate prin distrugerea fiecărei cărămizi pe care eu și colegii mei o așezăm în construcția orașului vor reuși să afecteze imaginea mea și a colegilor din PNL. Sunt metode învechite, de tip bolșevic, depășite și distructive pentru o comunitate“.

Ales președinte PNL Piatra Neamț pe 3 aprilie 2017, după ce a condus această organizație în regim de interimat, Dragoș Chitic este convins că în anul 2020, județul Neamț va fi condus de PNL. „Ne stabilim ca obiectiv obținerea unor rezultate notabile la alegerile care vor urma, europarlamentarele și prezidențialele din 2019, dar și alegerile locale și parlamentare din 2020. La finalul acestui mandat de patru ani programul Piatra Neamț 2020 trebuie să fie implementat, iar după alegerile locale din 2020 trebuie să ne menținem funcția de primar al municipiului reședința de județ și să obținem majoritatea în Consiliul Local, pentru a nu mai depinde de jocurile politice murdare, așa cum se întâmplă acum. Vreau să felicit echipa câștigătoare de la județ, Mugur Cozmanciuc președinte, Laurențiu Leoreanu și Eugen Țapu-Nazare prim-vicepreședinți, colegii din Biroul Județean. Împreună sun convins că vom construi, la Neamț, un PNL puternic care va conduce județul în anul 2020“, a concluzionat Dragoș Chitic. (M.O.T.)