Se apropie alegerile pentru Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Neamţ

12/09/2017

Nume sonore şi-au depus candidatura

Peste câteva zile, doctorii din judeţ îşi vor alege reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Neamț, pentru mandatul 2017-2023. Primul tur de scrutin va avea loc în 20-21 septembrie, la sediul colegiului, situat în Piatra Neamț, în clădirea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Lista cu candidaţii care-şi doresc să facă parte din această comisie a fost afişată pe site-ul Colegiului Medicilor Neamţ. Printre cei înscrişi sunt nume sonore, directori de spitale şi de secţii, cu toţii oameni dedicaţi carierei şi care nu au avut abateri disciplinare în ultimii 5 ani. Este vorba despre dr. Lucia Chetreanu, cardiolog la SJU Neamţ, dr. Puşa Creţu- director medical la Spitalul Orăşenesc Sf. Ierarh Nicolae Bicaz, dr. Liliana Georgeta Dorofte- medic la SC Lyl Med Piatra Neamţ, dr. Gabriela Lucachi- radiolog la Spitalul Târgu Neamţ, dr. Constantin Neagu- medic de familie, dr. oana Onu- radiolog la SMU Roman, dr. Adriana Orzescu- ortopd la SMU Roman,dr. Cătălina Pălăncianu- internist la SMU Roman, dr. Cătălina Pălăncianu- internist la SMU Roman, dr. Cristinel Sava- psihiatru la SJU Neamţ şi dr. Doiniţa Vararu Gavrilescu- oncolog SJU Neamţ .

Potrivit Regulamentului Electoral privind alegerea membrilor Comisiilor de Disciplină al Colegiului Medicilor din România, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 345 din 10.05.2017, candidații trebuie să fie medici primari cu o vechime în profesie de peste 7 ani și care nu au avut abateri disciplinare în ultimii 5 ani. Calitatea de membru în Comisia de Disciplină a CMMB este incompatibilă cu aceea de membru în Comisia Superioară de Disciplină, precum și cu aceea de membru în organele de conducere ale Colegiului Medicilor din România, cu excepția calității de membru în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din Municipiului București, potrivit aceluiași Regulament.Dacă se va impune, al doilea tur al alegerilor se va desfăşura în perioada 2-3 octombrie 2017.

Membrii comisiei electorale a Colegiului Medicilor din Municipiului București nu pot candida în legislatura pentru care se organizează alegerile.

Depunerea candidaturilor pentru membru în Comisia Superioară de Disciplină, se poate face în perioada 1 – 30 septembrie 2017, la secretariatul Colegiului Medicilor din România.

Geanina NICORESCU